Már Szingapúrban is olthatják a 12-15 éveseket a Pfizer vakcinájával

Szingapúr engedélyezte a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának használatát a 12-15 év közötti gyerekeknél – jelentette be kedden az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma az MTI tudósítása szerint.

A közleményből kiderült,

a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a vakcina ennél a korosztálynál is hatékony, illetve ugyanolyan biztonságos, mint a felnőtteknél. A tárca arról is tájékoztatott, hogy az oltóanyag két dózisa közti időintervallumot a korábbi 3-4 hétről 6-8 hétre növelik.

Noha Szingapúr sikeresen vette fel a küzdelmet a vírussal, a közelmúltban nőtt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A legtöbb fertőzést tavaly, elsősorban a zsúfolt szállókon élő vendégmunkások körében regisztrálták.

A világon itt az egyik legalacsonyabb a halálozási ráta, az 5,7 milliós városállamban a járvány kitörése óta eddig 31 halálos áldozatról tudni.

Az igazolt fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem kedd reggeli összesítése szerint 61 651 volt.

A hatóságok az indiai járványhelyzet súlyosbodása miatt május elején megtiltották a munkavállalók és a vízummal rendelkezők beutazását is Dél-Ázsiából.

A Pfizer magyarországi ügyvezető igazgatója, Vereckei Péter a hvg.hu-nak nyilatkozó Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezető igazgatója már csak döntés kérdése, itthon beoltják-e a 12–15 éves korosztályt.

Az Egyesült Államokban a múlt héten döntöttek arról, hogy elkezdődhet a korosztály vakcinációja a Pfizer oltóanyagával.