Pillangó-effektus: Berlinben felrobban egy autó, az M1 felhívja Nógrádi Györgyöt

Ugyanakkor, azon is elmerengtek egy kis ideig, hogy vajon miért Charlottenburg városrészben történt a "merénylet", hiszen az olyan, mint Budapesten a Rózsadomb. Ezzel szemben Berlinben vannak olyan kerületek is, ahol a németek kisebbségben vannak, és egyébként is egy megállónyira van a Bundestag.

De egyelőre csak találgatni tudunk - próbálta tompítani a mondandója élét Nógrádi György.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=YszmY3giGMY]

Mindenesetre, a német sajtó szerint a felrobbantott autó sofőrje egy ismert alvilági figura volt, és a szervezett bűnözői csoportok közti leszámolás áldozata lett.

A rendőrség tájékoztatása szerint az autó a német főváros Charlottenburg nevű központi városrészében haladt egy forgalmas úton reggel, amikor működésbe lépett a robbanószerkezet.

A sofőr életét veszítette, sérültje nincs a robbantásnak. A környéket lezárták, a roncsokat tűzszerészek vizsgálják. Egyelőre nem tudni, hogy a robbanószerkezet a gépkocsi belsejében volt-e vagy kívülről erősítették rá.

A rendőrség késő délelőtt Twitter-oldalán közölte, hogy a roncsok között nincsen további veszélyes szerkezet, a környékbeliek így kinyithatják lakásuk ablakait, erkélyajtóit. Az eset kivizsgálását egy gyilkossági csoport irányítja.

A Der Tagesspiegel című berlini lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autóban csak a sofőr, egy férfi utazott, aki a robbanás után még ki tudta szabadítani magát a roncsok közül, de a helyszínen belehalt sérüléseibe.
 

S hogy továbbra is fenntartsák az aktualitásuk látszatát, fél kettőtől terjes terjedelmében leadták Orbán Viktor ünnepi beszédét.