Pintér Sándor volt cége újítja fel az MTVA biztonsági kamerarendszerét

Pintér Sándor volt cége újítja fel az MTVA biztonsági kamerarendszerét

Az új hőkamerák még a testhőmérséklet változását is kimutatják, de alkalmasak a területfigyelésre, és riasztanak az úgynevezett vonalátlépés esetén is.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 119 millió forintért bízta meg az eddigi biztonsági kamerarendszerének modernizációjával a Civil Erando Rendszertechnikai Kft.-t – vette észre a Media1 a Közbszerzési Értesítőben.

A közmédia óbudai székházának új hőkamerás megfigyelőrendszerét legkésőbb négy hónap múlva munkába akarják állítani. A lap által megtalált dokumentum szerint a megbízás teljesítési határideje maximum 135 naptári nap, de ez már magában foglalja a 15 napos próbaüzemet is.

A szerződést az MTVA július 19-én annak a Civil Zrt.-nek a leányvállalatával kötötte meg, amelynek 2010-ig Pintér Sándor belügyminiszter volt a tulajdonosa, és amelyben jelenleg is az igazgatóság elnöke Tasnádi László, aki az ügynökmúltja miatt mondott le az Orbán-kormány belügyi államtitkári posztjáról 2016-ban.

Az MTVA Kunigunda útján fekvő gyártóbázisát eddig is a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. emberei védték. A kamerarendszer felújítása után az őrök egyszerre 7 munkaállomáson végezhetnek majd valós idejű megfigyelést a monitorfalak előtt. Ehhez kialakítanak egy új, az MTVA informatikai rendszerétől független videórögzítő és analitikai központot két darab, párhuzamosan is működni tudó szerverrel és 5 darab nagyteljesítményű adattárolóval.

A Civil Erando feladata új kamerák beszerzése mellett a meglévő 633 darab kamera hálózati beállítása az új rendszerhez, a régi rézkábeleket eközben a szerződés leírása szerint megtartják. A hőkamerák alkalmasak a testhőmérséklet kimutatása mellett a területfigyelésre, és az úgynevezett vonalátlépés esetén is riasztanak. Az MTVA biztonsági őrei szükség esetén a felvétel és az élőkép egyidejű megjelenítését is tudják majd kezdeményezni „a gyorsabb beavatkozás érdekében”.

Szintén a Media1 számolt be két éve arról, hogy az MTVA 590 millióért vásárolt beléptetőkapukat nem sokkal a közmédia ellen zajlott tüntetések után, amikor ellenzéki országgyűlési képviselők (képviselői igazolványuk felmutatásával) beléptek az állami médiavállalat székházába, majd őket később erőszakkal eltávolították.