Pintér Sándor szerint nem az ő emberei kísérték fegyverrel a fideszes plakátrongálókat

Akkor kik voltak?

Beszámoltunk arról, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője írásban fordult Pintér Sándorhoz, hogy a belügyminiszter két kérdésre adjon neki választ.

  • Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy fideszes plakátrongálókat fegyveres emberek védenek?
  • Elképzelhető, hogy valóban valamely fegyveres rendvédelmi szervhez tartoztak az aktivistáinkra támadó személyek?

A politikus a tárcavezetőnek felidézte a történet hátterét is:

"Április 5-e éjjelén, Újbudán, a Nedecvár utcában, figyelőszolgálatot teljesítő aktivistáink plakátjaink rongálásra lettek figyelmesek. Amikor odamentek a rongálókhoz, azonnal egy szürke Mercedes állt meg mellettük, és az autóból két fegyveres ugrott elő, majd töltött pisztolyt fogtak a jobbikosokra, falhoz állítva őket. A két fegyveres semmiféle jelzést nem viselt, nem voltak hajlandóak igazolni magukat, és az sem derült ki, hogy hogyan kerültek oda pillanatok alatt. A rendőrség kiérkezése után a két ismeretlen személy elbeszélgetett a rendfenntartókkal, de az, hogy kik voltak ők, kihez tartoztak, illetve hogyan kerültek oda nem derült ki. Azt eset után arcpirító módon még a mi aktivistánk ellen indítottak eljárást garázdaság címszó alatt, a plakátrongáló vandálokat pedig elengedték".

Hétfőn megérkezett Pintér Sándor rövid válasza is.

"A Belügyminisztérium és az irányítása alatt álló szervek egyike sem biztat vandalizmusra, aktivistákkal nem rendelkezik. Az ezzel kapcsolatban tett kijelentéseit visszautasítom"

- szögezte le a tárcavezető (mondjuk erre nem is utalt a jobbikos, na, de mindegy is - aszerk).

Pintér Sándor szerint a feltételezésekkel ellentétben a plakátokat lefújó személyeket nem védték a rendvédelmi szervek munkatársai.

"Aktivistáikra nem rendvédelmi szervhez tartozó személyek támadtak. A rendőrök egy jogellenes cselekmény elkövetésének folytatását szakították meg intézkedésükkel, amely ellen panasz nem érkezett"

- írta a Staudt Gábornak a miniszter.

Nos, ha nem a rendőrök kísérték a kormánypárti aktivistákat, akkor kik ugrottak ki a szürke Merciből, és miért engedték el őket a hatóságok az egyeztetés után?

(Címlap- borítókép: egy megrongált jobbikos plakát, ez is kellett a győzelmükhöz)