Összeverték a jobbikos plakátot őrző óbudai önkormányzati képviselőt

Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk.

Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőt brutálisan összeverték csütörtök éjjel fideszes plakátrongálók. Két fogát kiverték, mentő vitte kórházba, sérüléseiről saját képet is feltöltött Facebook-oldalára:

„A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát.” – írta.

Az esetről Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőjelölt is beszámolt. Mint Facebookon írta, csütörtök éjszaka a szokásos kerületi plakátjavítás (a jobbikosok maguk javítják a plakátjaikat, amiket a fideszesek tönkretesznek) után jobbikos aktivistákkal a főváros több pontján plakátfigyelő csapatokat állítottak fel, hogy megakadályozzák a Fidesz további primitív rongálásait.

Bencsik azt írta, az elmúlt napokban volt alkalmuk kifigyelni, mikor és milyen útvonalakon közlekednek a fideszes rongálók, és nem sokkal éjfél után meg is érkeztek festékszórós alakulataik. Eszerint a Budaörsi úton és Óbudán is sikerült meglepniük egy 7, illetve 4 fős társaságot, de azok rájuk támadtak: „a fotón Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőnk látható, aki testével védte plakátjainkat, mire egy kivezényelt verőember két fogát kiütötte, majd elfutott.”

„Ennyi maradt mára a Fideszből. Hazudozás, álhírgyártás, rongálás, erőszak. A plakátháború szó szerint háborúvá fajult, és ha hagyjuk, Orbán Viktor az egész országot egy frusztrált csatatérré változtatja, ahol mindenki ellenség, aki nem az ő strómanja vagy szolgája. Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!” – fogalmazott Bencsik János.

Szanyó Miklóst a Hír TV érte el, a Jobbik képviselője elmondta:

"Próbáltam őket megállítani, és ahogy hozzáértem az emberhez, toltam vissza hogy ne jöjjön, azonnal ütött. A szemem alá kaptam egyet, a szemüvegemet belepréselte az arcomba, föltépte a bőrt, ömlött a vér. Következő ütés, szinte még észre sem vettem mi történt, már kaptam a következő ütést a számra, kitört két fogam. Aztán földre kerültem és még ott is ütöttek tovább - mondta el a Hír TV-nek Szanyó."

A fideszes plakátrongálók egyre durvább erőszakosságát kollégánk is megtapasztalta. Szerencsére csak két idősebb férfit buktatott le, nem pedig egy csapat verőembert, de az egyik így is rögtön ütni akart, amiről videó is készült:

Fideszes plakátrongálókat fogtunk, rövidre sikerült a videóinterjú

Továbbra is folyamatos a fideszes plakátrongáló kommandók tevékenykedése, kollégánk, Bazsó Bálint találkozott is a senior tagozat két aktivistájával. A videóinterjú sajnos rövidre sikeredett, az érintettek nem örültek a nyilvánosságnak.

Úgy tűnik, valóban nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy Orbán Viktor egy vérre és félelemre épülő diktatúrát indítson be. Április 8-án talán az utolsó esélyünk lesz megállítani őt.