Plusz teher: Mégis továbbképezné a tanárokat a Belügyminisztérium

Plusz teher: Mégis továbbképezné a tanárokat a Belügyminisztérium

A PDSZ az ismeretlen képzésekről szóló tervezet visszavonását követeli. Állításuk szerint homályos az egész előterjesztés, ráadásul nem is egyeztetett velük a Pintér Sándor vezette tárca.

Az eddigi, hétévenként kötelező továbbképzéseken túl újabb tanfolyamok teljesítését írhatja elő a pedagógusoknak Pintér Sándor belügyminiszter – írja a Népszava az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának kedd délután közzétett módosító javaslata alapján.

A lap szerint az előterjesztés az április 2-ai bizottsági ülésen másodjára is előkerült, amelyen a többségében kormánypárti tagokból álló bizottság további kiegészítéseket javasolt.

Az viszont továbbra sem derült ki, hogy a rendeletileg előírt képzéseknek pontosan mi a céljuk.

A Népszava megkeresésére Belügyminisztérium (BM) mindössze annyit közölt, hogy a törvénymódosítás tervezete egy „elvi felhatalmazó” rendelkezést tartalmaz, amely a miniszternek lehetőséget biztosít arra, hogy „indokolt esetben” rendelet kibocsátásával rendeljen el képzést a pedagógusoknak.

A PDSZ az ismeretlen képzésekről szóló tervezet visszavonását követeli

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az ismeretlen képzésekről szóló tervezet visszavonását követeli. Szerintük az további terheket róna a pedagógusokra, ráadásul egyáltalán nem egyeztettek velük.

A köznevelési államtitkárság a PDSZ-nek azt válaszolt, hogy ha kiadják a miniszteri rendeletet, majd arról lesz egyeztetés.

A Telex megjegyzi, a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint három év alatt több mint ötezerrel csökkent a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma a köznevelésben.

(Címlapkép: MTI)