PM: a jobbikosok cukiságmázas gyűlöletpolitikával akarják kiüldözni a cigányokat

Egyértelmű: a jobbikosok ki akarják üldözni a városból a szegényeket és a cigányokat - állítja a PM.

"Az adatvédelmi biztos által is elítélt videós közmunkás-fenyítés után a Jobbik üdvöskéje az új lakásrendeletet is arra használja, hogy büntesse és elüldözze a szegényeket. Janiczak azon dolgozik, hogy minél többeket lakoltasson ki és tegyen földönfutóvá" –  áll a PM apokaliptikus hangvételű közleményében, amiből megtudjuk azt is, hogy

Egyértelmű: a jobbikosok ki akarják üldözni a városból a szegényeket és a cigányokat. Ózd kísérleti laboratórium. Itt láthatjuk, hova vezetne a gyűlöletpolitika országos szinten.

A PM szóvivője, Tordai Bence a helyszínen tájékozódott, és Sebestyén Nikolettával, a PM ózdi ügyvivőjével közös sajtótájékoztatójuk után vitába szálltak Janiczak Dáviddal is.

„A polgármester jól megtestesíti a Jobbik cukiságmázzal leöntött, de mélyen embertelen politikáját, amely nem megoldani, csak súlyosbítani és áthárítani képes a problémákat.”

Ózd polgármestere azután került ismét a figyelem középpontjába, hogy a fizetési hajlandóságot nem mutató, nagy hátralékot felhalmozó adósokat elkezdte kilakoltatni és az sem hatotta meg, hogy az önkormányzati bérlakással visszaélők romhalmazokat hagytak maguk után. Később kiderült az is, hogy kamerákkal kezdi el figyeltetni a közmunkákat. Erre állítása szerint azért is szükség van, mert a munkafelügyelőt a munkások folyamatosan fenyegették, aki ezért le akart mondani.

Váradi József helyi kisebbségi politikus azt nehezményezte korábban, hogy az ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat véleményét nem kérték ki, pedig a bérlakásokban sok roma család él. Janiczak Dávid zseniális válaszában kimaxolta a Jobbik néppártosodását. Úgy fogalmazott: "...nem nemzetiségi, hanem szakmai kérdésként tekintettek a rendelet megalkotására."