Mélyen tisztelt képviselő úr, alászolgá(l)ja!

A közpénzből élő lapnál kissé átértelmezték a kérdezés újságírói fogalmát.

Ha nem látom, magam sem hinném el, hogy a képviselőnek a helyi lapban olyan furfangosan, kacifántosan, bámulatosan körmönfontan feltett keresztkérdésekre kellett válaszolnia, mint

"Beszéljünk kicsit a nyárról és a Jászságról. Sűrű nyári találkozásainkból azt leszűrtük, hogy programjai miatt nem sokat pihenhetett. Mit csinált helyette?"

"Ennek mi a motivációja? Nagyon sokat jár, naponta akár több települést is felkeresve, az emberek között."

"Mit mondanak az emberek?"

"Miben tud segíteni képviselőként a településeknek?"

És akkor magányos mikrofonállványok ezrei törnek össze hangos zokogásban, amikor rájönnek, hogy ők már munkanélkül maradnak:

"Lakossági fórumon elhangzott egy polgármester szájából, hogy eddig országgyűlési képviselő a településükért nem tett annyit, mint a mostani."

Vagy: 

"Váltsunk témát! Mi jut eszébe a nyár, napsütés, dinnye szavakról?"

A legszebb mégis akkor jön, amikor a közpénzből működő lap újságírója már a kérdésfelvetéssel igyekszik kényeztetni a képviselőt urat, amikor végre nagy lelkesen megkérdezheti tőle:

"Sejtjük, hogy mi a véleménye az úgynevezett (sic) bérunióról, de olvasóink kedvéért fejtse ki bővebben."

Nos, az úgynevezett kérdésre természetesen jön az úgynevezett válasz: egyetlen kormány sem tett még annyit a bérfelzárkóztatásért, mint a mostani. Ahham.

Sőt, azt is megtudhatjuk, hogy a Jászság már fejlett régió: 

"Ma pedig már a teljes foglalkoztatás a cél, sőt, a Jászsághoz hasonló, fejlett magyarországi régiókban nem a munkahelykeresés a jellemző, hanem a munkaerő hiánya"

Pócs természetesen nem írja alá a béruniót, azzal érvelve, hogy akkor a "nyugati cégek szednék a sátorfájukat és keletebbre mennének."

Ezzel persze semmi gond, virágozzák száz virág, azzal már sokkal komolyabb, hogy a fenti, úgynevezett interjú megjelenhetett egy közpénzből fenntartott lapban.

Akit érdekel esetleg a teljes anyag és szeretne egy kellemeset röhögni, az kattintson ide.