Pokorni újratervezteti a parkolót, mégsem vágnak ki 220 fát a Normafánál

Pokorni újratervezteti a parkolót, mégsem vágnak ki 220 fát a Normafánál

Nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán a Normafán – írja a 24.hu. Civil ellenállást váltott ki, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágását engedélyezte azért, hogy a Konkoly-Thege út végén parkoló épülhessen.

A Normafa kapujánál lévő parkoló megnövelése ellen tiltakozó, aláírásokat is gyűjtő kezdeményezés elérte a 15 ezret, így az aHang nevű civil tömörülés személyes találkozót és a petíció átadását kezdeményezte a hegyvidéki hivatalnál. Péntek délben a Védegylet szakértőjével közösen találkoztak Pokorni Zoltán polgármesterrel, aki ígéretet tett a parkoló újratervezésére – áll a 24.hu által ismertetett aHang közleményében.

A hegyvidéki hivatal újratervezése miatt most minden 20 cm átmérőnél nagyobb fát meghagynak, nem vágják ki őket, a 10-20 centiméter átmérőjűeknél pedig igyekeznek minél többet megtartani, így a tervezettnél kevesebb parkolóhely lesz. Nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán. Pokorni Zoltán polgármester megerősítette: két meglévő parkolót vonnak össze, ezeket helyezik át a jelenleg növényekkel benőtt részre. A polgármester szerint a cél továbbra is a fogaskerekű fejlesztése, ami azonban legalább 5 évet vehet igénybe, ha a szükséges anyagi erőforrások biztosítottak, ehhez kell a főváros és a kormány támogatása is. Pokorni szerint, ha ez elkészül, akkor pedig érdemes akár a parkoló megszüntetése körüli vitát is kinyitni.