Az MSZP-t és az LMP-t is zavarta, hogy Pongrátz Gergelyből végre díszpolgár lett

A szavazáson nemmel szavazott az MSZP és tartózkodásával nem támogatta az indítványt az LMP.

A Dúró Dóra, országgyűlési képviselő és Pintér Attila kerületi önkormányzati képviselő által jegyzett pénteki közlemény úgy fogalmaz,

az MSZP-nek a bolsevik rémuralom melletti kiállásán nincs mit csodálkozni: a párt immár sokadszorra bizonyította be, hogy képtelen a megújulásra és az európai politizálásra.

Az LMP pedig láthatóan már a fővárosban sem tudja, hogy mit akar igazából: nem olyan régen még a Fidesszel lepaktálva biztosította a kétharmadot az alkotmánybírók megválasztásánál, most pedig a Sztálint díszpolgárrá fabrikálók szellemi örököseivel rúg páros lábbal a legnagyobb 56-os szabadságharcos emlékébe.

Dúróék szerint Pongrátz Gergely vezetése alatt a legkülönfélébb emberek harcoltak egy célért. Polgárok, munkások, parasztok, értelmiségiek, férfiak és nők, fiatalabbak és idősebbek egyaránt.

Mindannyian a magyar nép tagjaiként küzdöttek az idegen helytartók és magyarországi újdonsült uraik ellen. Ma a nép pártján álló Jobbik ápolja és hordozza a Corvin köz egykori parancsnoka, Pongrátz Gergely emlékét, nemzeti néppártként képviselve minden magyar ember szabadság és függetlenség iránti vágyát – fogalmaztak.