Pontát elsöpörte a népharag

Tegnap 25 ezren követelték a távozását, ma lemondott. 

A hírt a távozó miniszterelnök is megerősítette. Dragnea közölte, azért döntött a miniszterelnök a lemondás mellett, mert a szociáldemokraták koalíciós partnere "nem akart felelősséget vállalni, és nem értették meg, hogy nem lehet a társadalomtól elszakadva politizálni".
 
Dragnea a kormánykoalíció kisebbik partnerére, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) vezetőjére, Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesre utalt, aki ellen már a múlt héten tüntetések voltak, miután egy felvezető rendőr életét vesztette a miniszterelnök-helyettes egyik útja idején. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy Oprea törvénytelenül használt rendőri felvezetést. 
 
Ponta egész ügyesen veri rá a balhét koalíciós partnerére, s közben persze arról hallgat, hogy már június eleje óta gyanúsított egy korrupciós ügyben. Az, hogy ezek után nem mondott le, még balkáni mércével mérve is hatalmas pofátlanságnak számít, az országban azóta folyamatosan nő az elégedetlenség. Az összegyűlt gyúanyagot a bukaresti Colectív klubban kitört, tragikus kimenetelű, több, mint 30 életet követelő tűzvész lobbantotta lángra. Kedden este a román média szerint a fővárosban
mintegy 25 ezren követelték 
először a kerületi polgármester, majd végül a kormány távozását is. Ponta minden bizonnyal elsősorban a még nagyobb balhétól tartva (és persze annak biztos tudatában, hogy rövid időn belül úgyis mennie kell) mondott le most.