Porig alázták az Újpest szurkolói Kubatovot és a NER-t, Semjénnek azonban így is van oka örülni

Porig alázták az Újpest szurkolói Kubatovot és a NER-t, Semjénnek azonban így is van oka örülni

„A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik”, „Ti vagytok a Nerencváros”, „A Fradi csürhe az új békemenet” - szerepeltek az ultrák tábláin.

Meglepő feliratok fogadták a Ferencváros focistáit és szurkolóit az újpesti Megyeri úton, ahol az OTP Bank Liga mérkőzését tartották a csapatok. A meccset a Fradi nyerte 3:2-re, de nem ez volt a sportesemény legérdekesebb részlete.

„A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik.” „Ti vagytok a Nerencváros.” „A Fradi csürhe az új békemenet.” „A KESMA legújabb ékköve: Fradi B-közép.” „Az irányított bajnokság nem pálya.” „MVM Bajnoki cím emelt rezsi áron.” „Falvak az NB 1-ben, Fellegvárak az NB 2-ben.”

Ezeket a feliratokat lehetett olvasni a Szusza Ferenc stadionban a meccs közben, amelyeket az Újpest ultrái dörgöltek az ellenfél orra alá. Az üzeneteknek láthatóan több címzettje volt, nemcsak a fideszes Kubatov Gábor klubelnök,

az Orbán-kormány egész sportpolitikájáról alkottak véleményt.

Az Újpest szurkolói gárdája egyébként azért engedheti meg magának könnyen a kormánykritikus szólamokat, mert azon kevés csapatok közé tartoznak a magyar élvonalban, amelyek (még) nem kerültek NER-kézbe vagy vezetése alá. A klub tulajdonosa jelenleg a belga Roderick Duchâtelet, de közbeszéd, hogy szándékában áll értékesíteni a csapatot.

Az elmúlt hetekben a korábbiak mellett két új befektető neve is előkerült: állítólag az amerikai-magyar üzletember, Péterffy Tamás (Thomas Peterffy) és az orosz-magyar milliárdos, Megdet Rahimkulov családja is érdeklődik.

A G7 gazdasági portál arról is beszámolt, hogy az újpesti csapat anyagi helyzete egészen más, mint a hazai labdarúgás általában, amely az elmúlt években soha nem látott mértékben gazdagodott, az Újpestre ez nem igaz. A bevételei lassabban nőttek, így kevésbé részesültek az NB 1 költségvetéséből. A magyar elsőosztályú bajnokság ligaszinten már négy éve sokmilliárdos nyereséget termel, az Újpest ugyanebben az időszakban folyamatosan veszteséges volt, és összesen 1,5 milliárd forintnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A cikkből az is kiderül, hogy az adóhatóság Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága adótartozás miatt végrehajtást indított az újpesti labdarúgócsapatot fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen, amely amiatt húsbavágó, mert ezzel a klub kockáztathatja a következő évi bajnokságban való indulást. Ha egy csapatnak köztartozása van, akkor könnyen előfordulhat, hogy hiába harcolta ki a bennmaradást, nem indulhat el az NB 1-ben.

Egyébként a pápa magyarországi útját értékelve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes többek között mindkét csapatnak köszönetet mondott. A társadalmi összefogás példájaként említette, hogy az Újpest és az FTC labdarúgócsapatai beleegyeztek a vasárnapi mérkőzésük egy nappal való halasztásához, így ez is hozzájárult ahhoz, hogy a pápa Budapesten tartózkodása alatt „ez a három nap ilyen csodálatosra sikerült”.

(Címlapkép: Facebook)