Porig égett a BKV új Mercedes busza

 A BKV járművét még a tűzoltók kiérkezése előtt mindenki elhagyta, nem sérült meg senki. A tűz keletkezésétől néhány percen belül önkéntes és hivatásos tűzoltók is érkeztek a helyszínre, a tüzet eloltották, de a jármű így is teljesen kiégett.

A BKV délelőtt azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy egy Mercedes Citaro típusú autóbusz motorterében keletkezett a tűz, s noha a járművezető azonnal megkezdte az oltást, a busz vázig leégett. A tűz keletkezésének okát, valamint az anyagi kár mértékét jelenleg vizsgálja a társaság. Azt is jelezték: a jármű 2012-ben érkezett a BKV-hoz.

Fotó: ittlakunk.hu

A II. kerületi ittlakunk.hu arról ír: Szombatról vasárnapra virradó éjjel folyamatos szirénázásra riadtunk fel álmunkból. A kisebb robbanásokat hallva, - már az ablakból kiszagolva a hideg éjszakába -  igen erős égett szag keringett a Szilágyi Erzsébet fasoron. Az utcára sietve kiderült, hogy a Nagyajtai utcánál, pont a megállóba beállva égett ki teljesen egy BKV-s busz. A helyszínen a tűzoltók és a BKK-s helyszínelők között ezt a mondatfoszlányt sikerült elkapnunk: "hogy fogjuk elszállítani, teljesen kiégett".