A Jobbik azt szeretné, ha a kamarai tagdíjat idén eltörölnék a vállalkozóknak

A Jobbik azt szeretné, ha a kamarai tagdíjat idén eltörölnék a vállalkozóknak

A gazdasági válság egyre mélyül, azt láthatjuk, hogy ez minden egyes szektorba begyűrűzött. Az Orbán-kormányzat bár tesz gazdasági intézkedéseket, de olyan rendelkezés még nem született, amely minden vállalkozónak kedvezne

- kezdte online sajtótájékoztatóját Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki emiatt nyújtott most be egy törvényjavaslatot, a kamarai hozzájárulás eltörlésével kapcsolatban. Ezt minden évben, minden vállalkozónak ugyan akkora mértékben kell megfizetnie, összesen 9 milliárd forintról beszélünk, amely a gazdasági szereplőktől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához kerül. De hogy pontosan mire azt nem tudni, ugyanis Parragh László az erre vonatkozó kérdéseket rendre kikerülte - emlékeztet rá a politikus.

Parragh magyarázkodik és elnézést kér

Ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni - mondta vasárnap az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának Parragh László, a e a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ezt arra a felvetésre közölte, hogy a kamara elengedné-e a koronavírus-járvány miatt bajba került vállalkozásoknak az évi ötezer forintos kamarai díjat.

A Jobbik azt szeretné, ha a kamarai tagdíjnak az idei évi befizetését eltörölné a kormány, hiszen

nem mehetünk el amellett, hogy a vállalkozói szektor fejlesztése és a vállalkozói szféra újraindítása elengedhetetlen a gazdasági válságból való kilábaláshoz.