Roháč beismerése után Hatyi kijönne a börtönből

A Prisztás-gyilkosság miatt elítélt Hatvani István perújrafelvételét és szabadlábra helyezését kérte az ügyvédje

H. István minden egyes vallomásában konzekvensen tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz – mondta el a Blikknek a férfi ügyvédje. – Az ő bűne egyszerűen annyi volt, hogy rossz időben volt rossz helyen. Mindössze három hónapja dolgozott akkor Portik Tamás sofőrjeként. Az 1996-os gyilkosság időpontjában nem is volt Budapesten – szögezte le dr. Patócs Ilona. – Alibijét többen is igazolták, de a bíróság ezt mégsem vette figyelembe. Védencem soha nem volt előtte büntetve, teljesen normális életet élt. A börtönben sem kellett egyszer sem megfenyíteni, mintarabként viselkedik – árulta el az ügyvéd a bulvárlapnak.

Rohác vallomását követően perújítást kezdeményeztem, illetve, hogy a védencemet helyezzék szabadlábra. Ha minden jól megy, az újabb tárgyalásokra H. már otthonról érkezik

– nyilatkozta a védő a Blikknek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt elítélt Jozef Roháč szlovák bérgyilkos tíz napja a perújrafelvétel miatt elrendelt kihallgatásán beismerte, 1996 őszén ő ölte meg Prisztás József nagyvállalkozót is. Így azután a gyilkosság miatt hét éve elítélt Hatvani István könnyen lehet, hogy ártatlanul ül börtönben. Az akkori perben Hatvani bűnösségét a koronatanú vallomása, a cellainformációk és a híváslisták támasztották alá.

Jozef Roháč beismerte Prisztás megölését

Jozef Roháč szlovák bérgyilkost ma hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Prisztás-ügy perújítási eljárása során. Védőügyvédje, Dr. Fülöp Tamás az Indexnek azt mondta, Roháč a mai maratoni kihallgatásán beismerte: 1996 novemberében ő ölte meg Prisztás Józsefet, így az ezért elítélt Hatvani István ártatlanul ül börtönben.