Puccsal választhatták elnöknek Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club elnöksége szerint

Puccsal választhatták elnöknek Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club elnöksége szerint

Borkai így reagált: „nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli”.

„Egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt” – fogalmazott a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnöksége. Ennek tagja - mások mellett - Radnóti Ákos, Győr városának fideszes alpolgármestere.

Radnóti Ákos győri alpolgármestere. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A 2019-es jachtos szexbotránya óta inaktív Facebook-oldalán, Borkai Zsolt reagált az elnökség és külön Radnóti Ákos állítására. Borkai úgy fogalmazott, hogy őt egy demokratikus választás keretein belül választották meg, amelyet a bukott polgármester szerint Radnótiék minden erővel meg akartak puccsolni.

„Mi jön ezután? Ellehetetlenítitek a klubot Nem utáljátok el a klubnak járó pénzt? Bezárjátok a klubot? Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni? Ez jön?”

Borkai szerint ha a győri alpolgármester és a GYAC elnöksége ilyen lépéseket terveznek, az valóban komoly veszélybe sodorhatja közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét és esetleges olimpiai álmát.

A Telex felidézi, hogy a GYAC elnökségnek tagja Győr fideszes alpolgármesterei, Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs, az egyesület elnöke pedig eddig Papp Oszkár volt, aki már korábban fontolgatta lemondását, és ezt a szándékát az elnökséggel is megosztotta. Az elnökség közleménye szerint Papp Oszkár kedd estére rendkívüli közgyűlést hívott össze, aminek „már a kezdete előtt bejelentette, hogy az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát, és elnök akar maradni.

A küldöttgyűlésen viszont megjelent Borkai Zsolt volt fideszes polgármester és olimpiai bajnok is, majd hosszas jogvita alakult ki: a küldöttgyűlés Papp lemondását tartotta érvényesnek, és választást rendelt el – az elnökség szerint jogszerűtlenül. A küldöttek többsége pedig (ellenjelölt hiányában) megválasztotta Borkai Zsoltot elnöknek.

Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, Borkai Zsolt közleményében úgy fogalmazott: „nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli”.

A GYAC elnöksége köztük Radnóti Ákos győri alpolgármester viszont úgy véli, Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét.

Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatású jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai munkája alapozta meg

- zárják a nyilatkozatot.

Címlapkép: Borkai Zsolt, volt győri polgármester. Fotó: MTI/Krizsán Csaba