Lopásokra és az elszabadult árakra panaszkodnak a Fideszre szavazó helyiek Simonka egykori választókerületében

Lopásokra és az elszabadult árakra panaszkodnak a Fideszre szavazó helyiek Simonka egykori választókerületében

A Békés megyei Pusztaottlakán járt a választások után az Átlátszó, a 339 fős kistelepülésen a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György helyett induló kormánypárti Erdős Norbert 64 %-ot szerzett. 

Egy idősebb nő a portálnak azt mondta, hogy azért szavazott a FIdeszre, mert nem akar háborút, az ellenzék programjáról viszont semmit nem tud mondani, Simonka ügyéről pedig ő nem akar beszélni. Ehelyett arról panaszkodott, hogy tavaly vizet loptak a tanyájáról, így 352 ezer forintos vízszámlája keletkezett.

Elismerte: a Békés 4-ben induló Erdős Norbert fedezet nélküli projektekkel kampányol

Több fideszes politikus úgy kampányol különböző uniós források elnyerésével, hogy az vagy meg sem történt, vagy ha el is fogadták a pályázatot, akkor meg nincs rá fedezet. A 24.hu szúrta ki, hogy például Békés 4-ben, az orosházi körzetben Simonka György helyett induló Erdős Norbert március 3-án közzétett videójában arról beszélt, hogy 200 millió forintból készül kerékpárút Dombegyházán Kevermes felé.

Egy másik járókelő szerint a kormányzati osztogatás döntött, a 13. havi nyugdíj és a családi adókedvezmény, a Simonka-féle korrupció nem érdekli a helyieket. Az asszony azonban az elszabadult árak kapcsán már keserűen panaszkodott: a piacon nagyon drága a paprika, a dinnye, miközben a férje 72, ő pedig 70 ezer nyugdíjat kap csak, ebből pedig gyógyszerre és magánorvosra is költeniük kell. Ennek ellenére a Fideszre szavazott ő maga is, mert rettegett attól, hogy a fiát elviszik katonának.

Az eddig ismertnél jóval több pénzt csalhattak el Simonka György falujában

Az eddig ismertnél jóval több uniós forrást érintő gyanús ügylet lehet Békés megye azon részén, ahol a csalással vádolt fideszes képviselő az úr. A 24.hu felkereste a Simonka György körzetében, a csalással vádolt képviselő üzleti köre által vállalt, EU-s pénzekkel megtámogatott projekteket, de Pusztaottlakán csak egy elhagyatott, lezárt ipari parkot találtak.