Putyin sajnálja, hogy nem lehetett ott Vona évértékelőjén

Az Index.hu szerint az orosz elnök "szíve szerint ott lett volna" a Jobbik elnökének évértékelőjén.

Így tehát a portál hosszasan foglalkozik az évértékelőre meghívott diplomatavendégekkel, meghívottakkal, gazdasági és diplomáciai képviselőkkel.

"Szíve szerint Putyin is ott lett volna" 

"Magyarország kezdőlapja" a Jobbik sajtóosztálya alapján azt írja: nemcsak magas rangú diplomatákat, hanem az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint is meghívták.  Putyin azt mondta, hogy más elfoglaltságai miatt nem tud részt venni, de február 17-én Magyarországon lesz, ezért ha akkor tartanák Vona évértékelőjét, szívesen elmenne. A Jobbik szerint erre már sajnos nem volt lehetőség, mert már korábban lefoglalták a rendezvény helyszínét."
 
Természetesen mi is megkerestük az orosz elnök sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Vlagyimir Putyin nagyon sajnálja, hogy nem tudott részt venni Vona Gábor évértékelőjén, de talán majd jövőre ügyesebben szervezi meg a protokollosztály a programját, addig is levonja a megfelelő személyi konzekvenciákat.
 
Az Index emellett azt is írja: az orosz elnök mellett Alekszej Millert, a Gazprom vezetőjét is meghívták, de ő aznap este munkavacsorán vett részt Michel Platinivel, az UEFA elnökével. Miller azt közölte a Jobbikkal, hogy találkozóját szívesen átteszi Budapestre, amennyiben Platini is elmegy vele Vona évértékelőjére. Ez a portál szerint meghiúsult, hiszen időközben "elfogytak a székek". 
 
Szó ne érje a ház elejét mi is kerestük Millert, erősítse, vagy cáfolja meg az Index értesülését, aki titkárán keresztül csak annyit üzent, "már úgy volt, hogy átugrunk Budapestre, de Michellel (Michel Platini - a szerk) úgy döntöttünk, már nem érnénk oda a pártelnök beszédének elejére, megzavarni beszéd közben valakit pedig mégsem illik, ráadásul már azt az 1973-es Chateau Montelena Chardonnay is kinyitottuk". 

És akkor fordítsuk kicsit komolyra a szót!

Az Index.hu a fenemód nagy oknyomozósdi közepette már mindenhová égből potyogó KGB- és FSZB-ügynököket képzelve nem vette észre a nyilvánvaló trollkodást. 
 
Természetesen (valóban) kerestük a Jobbik sajtóosztályát, ahol közölték: "egyértelmű volt, hogy az Index provokációs céllal, a párt keleti kapcsolatairól próbál meg egy "nem túl kedves" cikket írni. Ezért teljesen mindegy volt, mit válaszolunk, tehát a könnyedebb stílust vettük elő. Tőlünk három személy kilétéről érdeklődött a portál, róluk természetesen tájékoztatást is adtunk.
 
Első gondolatunk volt, hogy a magunk szórakoztatására humort csempészünk a levelünkbe, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez ellenőrizetlenül lejön az Indexen. Hiszen miből állt volna utánajárni, hogy volt-e például a közelmúltban Miller-Platini-csúcstalálkozó. Azzal, hogy "elfogytak a székek", úgy éreztük túllőttünk a célon, s itt jönnek rá, hogy trollkodásról van szó. Nem így lett. Az a kép él a jobbikosokról, hogy befelé forduló, megkeseredett, múltba révedő és önsajnáltató egyének vagyunk. Valóban nincs oka a társadalomnak a hurráoptimizmusra, ám azt mondom, kellő könnyedséggel, humorral érdemes kezelni a dolgokat. Most is ezt tettük" - mondta Dobos Zoltán, a Jobbik sajtófőnök-helyettese. 
 
A magyar média troll-zászlóshajója imigyen bizony ezt most nagyon benyelte (egy hülye százat csinál, a Hír24-nél is fáradtak a kollégák)  Elképzelhető persze az is, hogy az Index szándékosan szállt fel a trollvonatra, és úgy gondolták, úgy közlik a párt sajtóosztályának vicces válaszát, mintha az komoly lenne. Ez esetben viszont nehezen érthető, hogy miért vezércikkben hozták a témát, hosszas körítéssel. Ha ezzel a Jobbiknak akartak ártani, akkor ez a fegyver bizony visszafelé sült el.
 
Update
 
Az Indexéknél azóta leesett a tantusz: "írta a Jobbik sajtóosztálya" helyett - tréfálkozott a Jobbik sajtóosztálya szerepel.