Veszprémben már meg is kezdődött a rabszolgatörvény elleni tüntetéssorozat

Félpályás útlezárással tiltakoztak, de a sztrájktól sem riadnak vissza.

A 13 óra és 14.15 között megtartott útlezáráson 15-20 személygépkocsi sorakozott fel a Házgyári út egy szakaszán, a helyi Lb-Knauf cementgyár előtt. A tiltakozás előtt a Vasas Facebook-oldalán azt írta:

„Meg kívánjuk mutatni, hogy kisebb, összehangolt csoportokkal is tudunk nyomást gyakorolni, és ha szükséges, nagy mértékben tudjuk fokozni a tevékenységet! Veszprémben egy viszonylag rövid időtartamra és rövid távolságon zárjuk le az útszakaszt. Ha azonban a kormány nem enged az álláspontjából, más helyszíneken, hosszabban felvonulva és hosszabb időtartamra fogunk blokkolni demonstrálni. A következő héten Pécsen és Győrben folytatjuk!”

Ahogy a szakszervezet közleményéből is kiderül, jövő héten több vidéki helyszínen is lesznek hasonló útlezárások. A szakszervezetek azonban a sztrájktól sem zárkóznak el. A Vasas Szakszervezet egyik veszprémi tisztviselője a Veszpresszó portálnak azt mondta, a mostani, rövidebb ideig tartó útlezárásokkal saját tárgyalókészségüket is demonstrálni próbálják, de ha a kormány nem hajlik a kompromisszumra, akkor hosszabb útszakaszon, hosszabb ideig is lezárásokat tarthatnak - írja a portál.

"Tüntessünk közösen a Fidesz embertelen törvénye ellen"

Sneider Tamás videóüzenetben szólított fel minden jó érzésű magyar polgárt, hogy csatlakozzanak a holnapi, rabszolgatörvény elleni szakszervezeti tiltakozáshoz.A legnagyobb ellenzéki párt elnöke közölte: "Ha ez a javaslat átmegy a parlamenten, akkor az azt jelentené, hogy még a mostaninál is kevesebb gyermek születne hazánkban, tudjuk jól, hogy teljesíthetetlen követelményeket róna ki azokra a munkavállalókra, akik két, három vagy négy műszakban dolgoznak.