Radikálbalos aktivisták drótvágókat osztogatnak a migránsoknak Görögországban

A dokumentum csaknem 100 illegális bevándorló vallomásai alapján készült, akiknek sikerült átjutniuk a macedón határzáron. A jelentés szerint a migránsok "civil, vagy aktivista csoportoktól" kaptak a kerítés átvágására alkalmas eszközöket.

Az információkból az is kiolvasható, hogy az illegális határátlépők száma múlt hónap végére napi 450-500 főre csökkent, de a tendencia ismét emelkedésnek indulhat, ha egyes szélsőséges szervezetek, az államok határvédelemhez való jogát semmibe véve, szervezett akciókkal igyekeznek segíteni a bevándorlók mozgását.

[fb_pages_codes:immigration]

A vágóeszközök osztásával párhuzamosan no-borders aktivisták a Twitteren szerveztek megmozdulásokat Európa szerte, #SafePassage jelige alatt. Ugyanekkor a görög határon baloldali aktivisták és anarchista fiatalok tüzelték a bevándorlókat, hogy a kapott erővágókkal nyissanak rést a macedón határkerítésen.

A Breitbart beszámolója szerint a szervezett akciók mögött ugyanaz a szélsőbaloldali tömörülés állhat, akik a Calais-i "dzsungelben" is rendszeresen törvénytelen cselekményekre buzdítják az illegális migránsokat.