A Borkai-botrányban érintett ügyvéd a belügynek is dolgozott

A Borkai-botrányban érintett ügyvéd a belügynek is dolgozott

Rákosfalvy Zoltánnak igencsak szerteágazó kapcsolatrendszere lehetett, a NER-en belüli beágyazottságát bizonyítják azok a hírek, melyek egymás után tárják fel jogi megbízatásait.

Nagyot bukni csak nagyon magasról lehet. A Borkai-botrányban érintett ügyvédnek, Rákosfalvy Zoltánnak igencsak szerteágazó kapcsolatrendszere lehetett, a NER-en belüli beágyazottságát bizonyítják azok a hírek, melyek egymás után tárják fel jogi megbízatásait.

A Napi.hu számolt be arról, hogy a győri önkormányzat és a győri Széchenyi István Egyetem mellett a belügyminisztérium felügyelete alá tartozó cégek, a győri székhelyű Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, illetve a szombathelyi székhelyű Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is megbízta jogi feladatokkal a szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett, majd lemondott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédjét, Rákosfalvy Zoltánt.

Az ügyvédi szerződést 2018. május 29-én kötötték meg a „Rába-völgy projekt, a térség árvízvédelmének kiépítése” projekt keretében területszerzéshez kapcsolódó jogi szolgáltatás nyújtása tárgyában és előreláthatóan 2020. december 31-ig érvényes – írta meg a hírportál.

A dokumentum szerint Rákosfalvy mindezekért összesen nettó 19,5 millió forint díjazás illeti meg. Beszerzési eljárás alapján esett a választás a hírhedtté bált ügyvédre, az ő ajánlata volt ugyanis a legolcsóbb. A két igazgatóság összesen 175 ingatlan tulajdonjogának rendezésével bízta meg Rákosfalvyt.

Korábban a Magyar Hang adott arról hírt, hogy az egyébként Borkairól készült szexvideókon is látható Rákosfalvy ügyvédi irodájában egy csőtörés miatt fontos dokumentumok semmisültek meg. Az ORFK ezzel összefüggésben a lappal azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. Az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A nyomozások érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

 

Havi 1,6 millióért szerződött a Borkai-orgián résztvevő Rákosfalvy ügyvéddel a győri egyetem

Vélhetően elég komoly szám jönne ki akkor, ha össze tudnánk adni, vajon mekkora bevételei lehetnek Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek: ő volt az a férfi, aki aktív résztvevőként szerepelt Borkai Zsolt győri polgármester mellett a hírhedt jachtos orgián.