Rálőttek Oroszország ankarai nagykövetére, meghalt

A Reuters beszámolója szerint meghalt a nagykövet, a támadót végül lelőtték.

A Reuters információi szerint a nagykövet életét vesztette.
 
A hírt az orosz külügy is megerősítette.
 
 A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint egy ismeretlen fegyveres betört az ankarai kortárs művészetek galériájába, ahol Andrej Karlov orosz nagykövet mondott megnyitó beszédet az "Oroszország török szemmel" nevet viselő fotókiállítás alkalmából.  Szemtanúk szerint a férfi  hátulról lőtt rá a diplomatára, aki a földre zuhant. 
 

Warfare Worldwide on Twitter

Video of an attack on #Russian ambassador in #Turkey #Ankara https://t.co/QsPJ14OJ9f

 
Az orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, a támadó azt kiáltotta: "Takarodjatok!" A BBC szerint azt kiáltotta, "nem feledjük Aleppót, nem feledjük Szíriát!" A férfi állítólag végig a nagykövet mögött állt, azt hitték róla, Karlov biztonsági embere. A CNN Türk azt írja, rendőri igazolvánnyal jutott be az épületbe.
 
A támadóról kiderült, hogy Mevlüt Mert Altıntaşnak hívták és valóban egy török rendőr lehetett.
 
Twitter-bejegyzések szerint 1994-ben született és a készenléti rendőrség állományába tartozott.
 
 
 
Moszkvában bejelentették, hogy a külügyminisztérium hamarosan nyilatkozatot tesz közzé. Az esetről már tájékoztatták Putyint is.
 
Az Index helyszíni beszámolókra hivatkozva azt írta, a fegyveres elbarikádozta magát az épületben és hosszas tűzpárbaj bontakozott ki.
 
A legfrissebb hírek szerint lelőtték a fegyveres támadót, aki az NTV török hírtelevízió közlése szerint még legalább három embert megsebesített. 
 
 

Hurriyet.com.tr on Twitter

Ankara'da Rus büyükelçinin vurulmasının ardından sanat merkezinde operasyon sürüyor, 15-20 el silah sesi duyuldu https://t.co/UU8dZVz6N8

Az amerikai külügyminisztérium közleményben ítélte el az erőszakos cselekedetet.