Lesz szembenézés? Jövő hét keddig dönthet a Fidesz, hogy beszélnek-e a parlament előtt Orbán migránsairól

Január 30-án lesz a rendkívüli parlamenti ülés.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a hazugságon kapott kormány szembesítését célzó rendkívüli ülés jobbikos kezdeményezését szocialista és LMP-s képviselők is támogatták, így az ülés kihirdetéséhez szükséges mennyiségű aláírások gyorsan összegyűltek.

Azonban hiába a kitűzött dátum, a Fidesz nem lesz partner abban, hogy kiderüljön az igazság Orbán migránsairól. Halász János frakciószóvivő hétfőn ismét kijelentette, nem fognak részt venni az ülésen Fidesz-KDNP-s képviselők, a kormánypárti bojkott miatt viszont nem lesz határozatképes a parlament.

Most már elkerülhetetlen Orbán fekete napja: az Országgyűlésben kell elszámolnia titkos migránsaival

A párt kormány az Orbán Viktor államtitkárhelyettese által a napokban elkottyantott valóság, a titokban befogadott 2300 menekült kapcsán kezdeményezte az Országgyűlés összehívását. Altusz Kristóf egy héttel ezelőtt ismerte be egy máltai lapnak, hogy a kormány 1300 bevándorlót befogadott, csak azt az Orbán-kormány megpróbálta eltitkolni a magyar lakosság előtt.

Emlékezetes, Vona Gábor személyesen kérte Orbán Viktort, számoljon be arról a rendkívüli ülésen a magyar törvényhozásnak és a magyar szavazóknak, hogy miért engedett be 2300 bevándorlót, miközben 3 évig arról beszélt, hogy ide senki nem jöhet.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje arra is választ vár, miért hergelte a kormányfő a 2200 millió forintos kampányában a magyar embereket a menekültek ellen, miközben a kormánya különbséget tesz illegális bevándorló és oltalmazott között.

Vona Gábor azt is tudni szeretné, hogy milyen átvilágítás után kaphattak ezek az emberek oltalmazotti státuszt, és hogy lehet az, hogy később az egyikük például egy bűnszervezetet alakított hazánkban, egy másik pedig annak ellenére kapott az Orbán-kormánytól védelmet, hogy közben a kiskunhalasi zavargások hatodrendű vádlottjaként folyt ellene bírósági eljárás.

Sajnálatos módon azonban úgy tűnik, a Fidesz nem mer szembenézni az ellenzékkel, és nem hajlandó arra sem, hogy őszintén beszéljen a magyar polgárokkal.