Nem nyomoz a rendőrség a mentő előtt büntetőfékező BMW-s ellen

Nem nyomoz a rendőrség a mentő előtt büntetőfékező BMW-s ellen

Még januárban került egy videó arról, hogy az M7-es autópályán egy BMW jobbról megelőzött egy mentőautót, majd a manővert befejezve a 120-140 kilométeres sebességnél büntetőfékezéssel lassításra kényszerítette a mentőt, és a közelében haladó többi autót is. A leírás szerint 84-85 kilométer/órára csökkent a közlekedők sebessége.

Az esetről videófelvétel is készült.

Ezért is kérdezte Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumot, hogy indult-e eljárás a BMW-t vezető sofőr ellen. Nos, a válasz nemleges. Papp Károly államtitkár közlése szerint eddig ugyanis nem érkezett feljelentés a rendőrségre, így nem is indult eljárás. 

Ezek szerint a rendőrség saját jogkörben pedig nem járt el. 

Pedig nem ez az első eset, amikor a mentődolgozókat ilyen atrocitás ér. A jobbikos Rig Lajos az eset kapcsán szigorúbb büntetést követelt a mentők ellen elkövetett büntetőfékezésért. Egyébként arra is kíváncsi a mentőápolóként is dolgozó honatya, hogy a belügyér szerint felelősségre kell-e vonni a konkrét sofőrt. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/jzAbOA_7tx8.jpg?itok=RTfQkdgA","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=jzAbOA_7tx8&feature=emb_title&ab_channel=Bp-iAut%C3%B3sokK%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9ge","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Ugyanakkor legalább az a lamborginis megütheti a bokáját, aki szintén januárban villamosnak hitte magát. Az ügyében szabálysértési és közigazgatási hatósági eljárás indult.