Videó: egy férfi a Kökinél azzal próbálkozott, hogy megszerezze a rendőr fegyverét

Videó: egy férfi a Kökinél azzal próbálkozott, hogy megszerezze a rendőr fegyverét

"A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi 2020. október 2-án 15 óra körül egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbusz pályaudvaron a rendőrségi jármű takarásában megközelítette a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőröket. Ezt követően az elkövető a neki háttal álló egyik rendőr mögé lépett, és ráfogott az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatrészére, és azt megpróbálta elvenni"

- írja az Ügyészség.

Az elkövető többször is próbálkozott, de a rendőr megakadályozta a fegyver elvételét. Az egyenruhások földre vitték és megbilincselték a férfit. Az esetről a videó az Ügyészség honlapján látható.

A 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket megölje

- olvasható a közleményben.

A férfit emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. Azt elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt viszont tagadta, hogy meg akarta ölni őket.