Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, az ügyészség hamarosan bejelentést tesz

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, az ügyészség hamarosan bejelentést tesz

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy tegnap a Parlament kormánypárti többsége megvonta Völner Pál mentelmi jogát, Varga Judit bukott bizalmasának nyergesújfalui háza elé ma már egy rendőrautó érkezett. 

Megszűnt Völner mentelmi joga, a bizottság elnöke ilyen rossz indítványt még nem látott

Kedden az ellenzéki képviselők jelenléte nélkül a kormánypártok megszavazták a korrupciós ügye miatt megbukott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését - így Varga Judit bizalmasa bíróság elé állhat hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

Olvasónk által küldött fotón látható, hogy a szűk idilli kis utcácskában ott parkol a rendőrautó, balra tőle van amúgy a bajba jutott fideszes politikus háza (az a képen nem látszódik).

Ahogy az ismert, Völner Pál bukott államtitkár ügyét azután adta ki a Parlament a bíróságnak, miután a Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kérte a mentelmi jog felfüggesztését (a dokumentumot itt olvashatja el). Varga Judit igazságügyi miniszter bizalmasa, aki a tárcavezető helyett aláírta a titkosszolgálati megfigyeléseket, a vád szerint a Végrehajtó Kamara elnöke érdekében dolgozott, cserébe alkalmanként 2-5 millió forint kapott ezért cserébe - összesen 83 millió forint értékben. 

Természetesen megkerestük az esetleges házkutatás kapcsán a rendőrséget és az ügyészséget is. Az ORFK egyelőre nem erősítette meg a rendőri intézkedést - igaz, nem is cáfolta azt. A Központi Nyomozó Főügyészség Sajtóosztályától viszont sokat sejtető választ kaptunk.

"Tájékoztatom, hogy az ügyészségi nyomozás esetében a nyilvánosság részére kizárólag a már megtörtént eljárási cselekményekről adható felvilágosítás. Erre tekintettel kérdéseire válasz jelenleg nem adható, ugyanakkor  közlöm, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben hamarosan tájékoztatást tervez"

- közölte az Alfahírrel Kovács Katalin főügyészségi szóvivő. 

Frissítés 1.: 

Az ORFK arról tájékoztatta portálunkat, hogy az említett ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, így a fejleményekről sem a rendőrség, hanem ők fognak beszámolni. 

Frissítés 2.: Gyanúsítás lett a vége!

Völner Pált gyanúsítottként hallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség

Az Alfahír írta meg, hogy ma új szintre lépett a Völner Pállal szembeni nyomozás - és megjelent a rendőrség a fideszes politikus háza előtt. Még 24 óra sem telt el azóta, hogy tegnap a Parlament kormánypárti többsége megvonta Völner Pál mentelmi jogát, Varga Judit bukott bizalmasának nyergesújfalui háza elé ma már egy rendőrautó érkezett.