Nem kér bocsánatot Orbán a könnygázzal jogsértő módon lefújt rabszolgatörvény-ellenes tüntetőktől

Nem kér bocsánatot Orbán a könnygázzal jogsértő módon lefújt rabszolgatörvény-ellenes tüntetőktől

"A Fővárosi Törvényszék friss ítélete szerint a magyar rendőrség megsértette a jogszabályokat és jogsértően jártak el, amikor figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt a Parlament előtt tiltakozó tömegre 2018. december 12-én"

- idézte fel írásbeli kérdésében a rabszolgatörvény elfogadása utáni Kossuth téri eseményeket Tordai Bence. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől és Pintér Sándor belügyértől, hogy

bocsánatot kérnek-e a békés tüntetőktől a jogsértő könnygázhasználat miatt.

Mivel Orbán Viktor nem volt hajlandó válaszolni személyesen a kérdésre, ezért Dömötör Csaba propaganda-államtitkár közölte a miniszterelnök álláspontját. 

A politikus egyrészt közölte, a beadványában említett ügy kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálja a felülvizsgálati kérelem lehetőségét. 

Aztán jött az atombomba: 

"A bocsánatkérésre való felszólítását pedig javaslom, hogy inkább azoknak a baloldali politikusoknak címezze, akik az elmúlt időszakban a parlamenti ülésteremben tombolva próbálták meg megakadályozni a döntéshozatalt, vagy azoknak, akik betörtek az MTVA székházába. Esetleg küldje el annak a baloldali pártvezetőnek, aki füstgránátot dobott a rendőrökre, és aki egy hírportál szerkesztőségébe betörve fenyegetett meg egy újságírót, vagy egyenesen az
őszödi szemkilövetőnek, akinek a miniszterelnöksége idején ártatlan civilekre lőttek"
- válaszolta Dömötör Csaba.