Nem ment le a vécén a drog, rátörték az ajtót a külföldi dílerekre a magyar rendőrök

Nem ment le a vécén a drog, rátörték az ajtót a külföldi dílerekre a magyar rendőrök

Több hónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy főként külföldiekből álló drogterjesztő bandát a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltetett szórakozóhelyen – írja a hatóság honlapja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével.

Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban.

A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták.

Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát  még tisztázzák.

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vették őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószer-elosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.