Rendőrségi búvárok keresték meg a fideszes provokátor telefonját, amit Magyar Péter a Dunába dobhatott

Rendőrségi búvárok keresték meg a fideszes provokátor telefonját, amit Magyar Péter a Dunába dobhatott

Az Orbán-kormánynak nagyon fontos, hogy ügyet tudjanak csinálni abból a balhéból, amibe egy fizetett, fideszes provokátor heccelte bele a Tisza Párt vezetőjét múlt csütörtökön.

Először a Fidesz egyik bulvárlapja, a Ripost tudósított arról, hogy Magyar Péter csütörtökön összetűzésbe keveredett egy őt videózó illetővel egy éjszakai szórakozóhelyen. Az ellenzéki politikus szerint a kormánylap hazudott, ezért meg fogja tenni a megfelelő lépéseket.

Olyan erőket vet be a rendőrség a nyomozáshoz, mintha egy gyilkossági ügyet derítenének fel éppen.

A magyar bűnüldözési gyakorlatban szokatlan szorgalommal láttak munkához az ügyre ráállított nyomozók. A tulajdonosi összetétele alapján a Fideszhez közel álló Index cikke szerint búvárokat vetettek be annak érdekében, hogy megtalálják a Magyar Péter által a Dunába dobott telefont. Láthatóan itt nem szokványos eljárás zajlik egy egyszerű garázdasági és rongálási ügyben, ám erős a politikai motiváció is, hiszen Magyar pártja, a TISZA Párt a 2024-es eredménye alapján a 2026-os választáson már komoly veszélyt jelenthet a Fideszre.

A kormányközeli Index az ügyben azt hangsúlyozta leginkább, hogy ha az eljárás megkívánja, akkor Magyar Péter akár az EP-képviselőséggel járó mentelmi jogát is elveszítheti.

(Címlapkép: Magyar Péter/facebook)