Rendteremtésről beszél, de rendbontókat pénzel a Fidesz

Miközben a legutóbbi miskolci közgyűlésen arról szónokolt a kormánypárt, hogy véget vet a renitensek támogatásának, újabb százmilliós pénzszórást hirdetett meg.

Az összegből 28 milliót költ el a Fidesz a lyukói, 80 milliót pedig az Avason élő problémás családok felzárkóztatására – mondta sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik miskolci frakcióvezetője szerint ez újabb jele annak, hogy a választókat alaposan átverték, hiszen a nyomortelep-felszámolás díszlete mögött tovább folyik a rendbontók pénzelése. Ez – jelezte – hamarosan a számozott utcákban is kezdetét veszi, bár ezzel a Fidesz még nem mer a nyilvánosság elé állni.

A politikus elmondta, a városvezetés egy már megkezdett program sikerére hivatkozva döntött úgy, érdemes még több pénzt kivenni a választók zsebéből: egy tavalyi 10 milliós projekt ugyanis elérte, hogy Lyukóban beinduljon az első „baba-mama klub”.

Jakab Péter megjegyezte, ez is mutatja, hogy a Fidesz mindennel foglalkozik, amire nyomtalanul el lehet költeni pár százmilliót. A valós problémákkal ugyanakkor szerinte nem foglalkoznak: azzal, hogy az emberek java illegálisan él a városrészben, nincs megfelelő szemét- és szennyvízelhelyezés, a „ nagyobb babák pedig a mamákkal együtt járnak lopni”. A Jobbik úgy vélekedett, hogy a Fidesz ezekkel a programokkal azt üzeni a vidéken élő antiszociális elemeknek, hogy érdemes Miskolcra költözni.

Jakab Péter közölte, ha valaki képtelen a közösséggel együtt élni, azt nem még több juttatásban kell részesíteni, hanem meg kell tőle vonni a közösség által eddig biztosított támogatási formákat. „Véget kell vetni annak, hogy van egy kisebbség, amely folyamatosan lékeli a többség hajóját, akadályozva ezzel a város haladását” – közölte a jobbikos politikus.