Egy friss felmérés alapján Jakab Péter az egyik legnépszerűbb ellenzéki

Egy friss felmérés alapján Jakab Péter az egyik legnépszerűbb ellenzéki

Friss listát közölt a Republikon az ellenzéki politikusok népszerűségéről. A közvélemény-kutató eredményei egyáltalán nem olyanok, mint amilyet a pártok népszerűsége alapján várni lehetne: a 28 fős mezőny felét az LMP korábbi és jelenlegi tagjai, valamint a pártból kivált párbeszédesek teszik ki.

DK-s és szocialista politikus nincs az első nyolcban, a sereghajtó Gyurcsány Ferenc.

A legnépszerűbb ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármester. A párbeszédes politikust párttársa, Szabó Tímea követi, a harmadik pedig a Momentum-elnök Fekete-Győr András.  

A Jobbik politikusai közül ketten szerepelnek a listán:

  • Jakab Péter, a párt elnöke negyedik a 28 fős mezőnyben. Ez azt jelenti, hogy ő az egyik legnépszerűbb ellenzéki képviselő a parlamentben, a párbeszédes Szabó Tímea mindössze két ponttal előzi.
  • Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő Gyurcsány Ferencen kívül Keresztes László Lóránt volt LMP-társelnököt és utódját, Kendernay Jánost előzi.

Jakab mögött érdekes ötös holtverseny alakult ki, Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP volt társelnökei ugyanolyan népszerűek, mint a szocialista Kunhalmi Ágnes vagy a párbeszédes Tordai Bence és Jávor Benedek. A teljes kutatás itt tekinthető meg.