Részegen, jogosítvány és műszaki nélkül próbálta elgázolni a rendőrt

A 33 éves győrszemerei férfi először felöntött a garatra, majd úgy döntött, hogy kocsikázik egy kicsit. Mindezt úgy tette, hogy jogosítványát már korábban elvették, az autója műszaki engedélye pedig már régen lejárt, ráadásként még az intézkedő rendőrt is megpróbálta elgázolni. Az ittas sofőrrel szemben a Győri Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított kedd délután Győrszemere belterületén el akarta ütni az őt ellenőrizni szándékozó járőrt - írja a police.hu.

A Pannonhalmi Rendőrőrs beosztottjai a Győri úton végeztek közlekedésrendészeti ellenőrzést. Ellenőrző átengedő pontot létesítettek és a Győr felől érkező járműveket szándékoztak igazoltatni. A járőrvezető a forgalmi sáv közepén állva a kezében lévő lámpával adott jelzést egy Skoda típusú gépkocsi vezetőjének a megállásra. A közeledő sofőr lassított, majd rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva a gázra lépett és a rendőr felé kormányzott. Az intézkedő, hogy az ütközést elkerülje a kocsi elől elugrott. A jármű nagy sebességgel elhajtott Győrszemere külterülete felé. A járőrpáros a szolgálati gépkocsival az autót követte és egy erdei földúton ellenőrizték a járműben tartózkodó két férfit.

A gépkocsivezetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért a közlekedési járőrök mintavételre előállították. A rendőrök megállapították, hogy L. István, győrszemerei lakos a vezetéstől, jogerős határozattal el volt tiltva, a jármű műszaki érvényessége lejárt, valamint átírási kötelezettségének nem tett eleget, ezért ellene szabálysértési feljelentést tettek.