Ma a Pesti Srácok beismerte egy Rig Lajosról szóló hazugságát is

Egy nap alatt két beismerés. Nem is rossz egy fideszes kampányeszköztől.

Beszámoltunk arról, hogy a Pesti Srácoknak ma már le kellett közölnie a címlapján egy helyreigazítást, ugyanis még március 26-án hazudtak a jobbikos Sneider Tamásról, de még korai lett volna nyugtával dicsérni a Napot.

Ma a Pesti Srácok ismerte be egy hazugságát Sneider Tamásról

A Pesti Srácok elnevezésű kormánylap július 31-én ismerte be egy március 26-ai hazugságát. A választási kampányt végighazudó portál aznap éppenséggel Sneider Tamásról, a Jobbik alelnökéről, illetőleg hatvani országgyűlési képviselőjéről lódította azt, hogy elrejtett egy vadászbirtokot a Magas-Mátrában. A Fővárosi Törvényszék egy újabb fideszes hazugságról mondta ki az ítéletét.

Ugyanis Rig Lajossal kapcsolatban is hazudtak egyet még március 31-én, most kedden arról is tájékoztatniuk kellett az olvasótáborukat, hogy az a „cikk” is egy aljas rágalom, és csak a Fidesz győzelme érdekében találták ki:

"Az internetes portálunkon 2018. március 31. napján “Összenő, ami összetartozik – Czeglédy Gyurcsány tudtával finanszírozta a jobbikos Rig Lajost is” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük hogy Rig Lajos 2015-ös tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztási kampányát pénzzel támogatta Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje."

Érdekes megfigyelni, hogy az eredeti "cikkben" felmerül a szintén kormánypárti hazugsággyár, a TV2 neve is, rámutatva, hogy egy-egy kitalációt hogyan forgattak az Önök pénzéből a különböző csatornákon, míg az részese nem lett az orbáni fantáziavilágnak.

Mi pedig csak reménykedünk, hogy a 2019-es EP- és önkormányzati választások előtt nem lesz ennyire hiszékeny ez az ország.

A Jobbik egyébként közleményben reagált a hírre:

"Egyre több helyreigazítás lát napvilágot a kormány által lopott közpénzen eltartott "sajtóorgánumokban", melyekben nagy nehezen elismerik, hogy minden, amit a Jobbikról, illetve a Jobbik képviselőiről állítottak, azok egytől-egyig hazugságok. A pestisracok a mai napon tett közzé két helyreigazítást is, melyben közlik, hogy hazudtak Sneider Tamással és Rig Lajossal kapcsolatban. Sneiderről azt hazudták, hogy eltitkolt ingatlannal rendelkezik, Rig Lajost meg azzal a képtelenséggel vádolták meg, hogy a DK-s Czeglédy Csaba segítette a kampányát. A hazudozásban egyébként élen jár a gyér olvasottságú "Magyar" Idők, akik ellen több végrehajtást kellett indítani, azért, hogy leírják az igazságot, de a fideszes oldalak szinte mindegyike találkozott már a végrehajtóval. Ezek a "médiumok" inkább vállalták a büntetéseket, semmibe vették a bírósági ítéleteket, csak azért, hogy minél később derülhessen ki az igazság. A Fidesz természetesen tovább folytatja a hazudozást a legerősebb ellenzéki pártról, a közpénzen hizlalt, magukat tévesen újságírónak nevező akárkik pedig hűen teljesítik gazdájuk utasításait."

A Jobbik eddig több, mint 130 sajtópert nyert meg.

(Címlap- és borítókép: Rogán Antal propagandaminiszter nevet az új Országgyűlésben - fotó: Béli Balázs / Alfahír)