Rikárdók nyomában - az első babák

Összegyűjtöttük, hogy a magyarországi megyékben hol és mikor látta meg az első kisbaba a napvilágot.

Borsod Abaúj Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gulyás Áron, egy szerencsi kisfiú lett a megye első babája, aki január 1-jén 1 óra 7 perckor jött a világra a megyei kórház szülészeti osztályán.

(Fotó: boon.hu)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Éjfél után negyven perccel született meg a 2015-ös esztendő első babája Szabolcsban. A Jósa András Kórházban, az ibrányi Berencsi Zsombor közel négy kilóval és császármetszéssel jött a világra. A kisfiú és édesanyja jól vannak.

(Fotó: nyiregyhaza.hu)

Hajdú-Bihar megye

Az újév első napján csaknem másfél órával éjfél után született meg az első baba Debrecenben. Császármetszéssel hozta világra édesanyja Hartman Emmát.

(Fotó: dehir.hu)

Csongrád megye

Az ország első vidéki gyermeke 2015-ben 0 óra 1 perckor született Makón. Rácz Péter Rikárdó 3370 grammal, 49,5 centiméterrel, a család harmadik gyermekeként jött világra.

(Fotó: MTI)

Békés megye

Az idei év első Békés megyei újszülöttjét Török Zsoltnak hívják, szeghalmi, és január 1-jén, hajnali két óra öt perckor jött a világra Gyulán, a megyei kórházban.

Tolna megye

Csiki Zoé lett a 2015-ös év első Tolna megyei babája. A kislány január elsején éjszaka, 1 óra 47 perckor jött a világra a Tolna Megyei Balassa János Kórház szülészetén.

Budapest

Az első fővárosi baba 2015-ben 0 óra 5 perckor a Szent István Kórházban született. A közlés szerint Papp Bence Gábor 3120 grammal és 54 centiméterrel, császármetszéssel jött a világra. A kisfiú a család második gyermeke.

Heves megye

Hajnali egy óra előtt érkezett az első megyei újszülött az egri Markhot Ferenc Kórházban, a tarnaleleszi anyuka harmadik gyermekeként.

Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a császármetszéssel születő, Ramóna Leila keresztnevet kapó csecsemő 0 óra 54 perckor látta meg a napvilágot. A gyermek és édesanyja, Irén egészségesek. A baba 3100 grammal és 55 centiméterrel kezdte meg életét 2015. január 1-jén.

Bács-Kiskun megye

Tizedik gyermekét hozta világra az a halasi anyuka, aki az idei esztendő első babáját szülte a Semmelweis-kórházban. Dzsesszika Nenszi január elsején 18 óra 40 perckor született, s mint kiderült: anyukája már harmadik alkalommal szülte Halason az év első babáját.

Komárom-Esztergom megye

Petrák Csaba január elsején, hajnali két órakor jött világra a Szent Borbála Kórházban, édesanyja és édesapja negyedik gyermekeként.

Fejér megye

Fejér megye első babája, a kis Benet 3710 grammal és 56 centiméterrel, császármetszéssel látta meg a napvilágot.

(Fotó:ÖKK)

Zala megye

A Kanizsai Dorottya Kórházban január 1-jén 0 óra 13 perckor született meg Noé Bernadett első gyermeke, Szegi Márk József.

(Fotó: zaol.hu)

Somogy megye

Kaposváron született a 2015-ös év első somogyi kisbabája.  A Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán látta meg a napvilágot, hajnalban 5 óra 19 perckor. A kislány a Natasa Letícia nevet kapta.

Baranya megye

Az év első babája a megyében a pécsi szülészeti klinikán reggel hat óra tíz perckor látta meg a napvilágot. Áron baba 3250 grammal, 52 centiméterrel jött a világra.

Veszprém megye

A csecsemő 2 óra 55 perckor látta meg a napvilágot. Rémesi Teodor 56 centiméterrel és 3200 grammal született, a veszprémi Csolonky Ferenc kórházban.

(Fotó: veol.hu)

Vas megye

Vas megye első babája január 1-jén éjjel egy órakor született és Zsoldos Liliennek hívják. A kislány édesanyja második gyermeke, mindketten jól vannak.

Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye esetében sajnos nem találtunk információt erről. Így a felsorolás nem teljes.