Rivális szurkolók foglalták le a MOL Fehérvár ingyenes belépőit

Rivális szurkolók foglalták le a MOL Fehérvár ingyenes belépőit

A Vidi ultrái szerint a Garancsi István által vezetett klubnál győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere miután korábban többször élesen bírálta a MOL Fehérvár gyatra NB1-es teljesítményét, a Vidi klubvezetésének, állítólag konkrétan NER egyik csúcsvezetőjének Garancsi István klubelnöknek javasolta, hogy a két fordulóval a bajnokság vége előtt a kieső 11. helyen álló Videoton, az utolsó hazai meccsét a ZTE ellen, ingyen tekinthessék meg a hónapok óta csalódott és egyre dühösebb szurkolók. A Vidi klubvezetése ezután a Sóstói-stadion C és D szektorát nyitotta meg és szinte órák alatt elkapkodták az ingyenes online jegyeket.

Csakhogy a rivális klubok ultrái rendesen bekavartak, mert százával foglaltak le belépőket a C és D szektorba. A Sportal.hu szerint a kibocsátott ingyenes jegyeket diósgyőri, debreceni és a ferencvárosi ultrák foglalták le, így előállhat az a furcsa helyzet, hogy minden - vagy legalábbis nagyon sok - jegynek van gazdája, mégis kevesen lesznek a sorsdöntő mérkőzésen a lelátókon. Volt olyan szurkoló, akinek 2600 jegye van a szombati mérkőzésre. A lap úgy tudja, hogy a drukkerek összedobtak egy szoftvert, amelynek segítségével, több felhasználót regisztrálva szerezték meg a belépőket.

Az esetre reagált a MOL Fehérvár is és szerdától csak személyesen vehetőek át a belépők, az internetes értékesítést felfüggesztették. Ráadásul fejenként csak négy belépőt vehetnek át a drukkerek a pénztáraknál. Elrendelik továbbá újabb ingyenes szektorok megnyitását.

A MOL Fehérvár tegnap este közleményt adott ki a történtekről, melyben azt írták:

"A hír 12.00 órakor jelent meg, az első órákban nem tapasztaltunk semmilyen rendkívüli jegyvásárlási rohamot, így az a megállapítás, hogy »villámgyorsan« fogytak el a jegyek, nem állja meg a helyét. Késő délután már valóban láthattunk olyan jeleket, amely alapján feltételezhetjük, hogy más csapatok szurkolói foglalták le a helyek egy részét. A fennálló helyzetet partnerünkkel, a Jegymesterrel együtt megvizsgáljuk, a Vidi-szurkolók számára új szektorokat fogunk megnyitni”.

A Vidi legnagyobb ultracsoportja az RBD Ultras a Facebook-oldalukon bírálták a MOL Fehérvár tulajdonosát és vezetését. A hétfői bejegyzésben többek között azt írják:

„Győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség. A fejétől bűzlött a hal és szép lassan a szag beszivárgott a klubház folyosóira, az irodákba, az öltözőkbe és végül elérte a pályát is, megmérgezve mindent, ami útjába került.”

Fotó: Facebook/rbdultras29

A MOL Fehérvár szombaton a Zalaegerszeget fogadja, jövő szombaton pedig a már kiesett Vasas otthonában próbálja kiharcolni a bennmaradást. A Videoton jelenleg két ponttal van lemaradva a Honvédtől.

Címlapkép: Facebook/rbdultras29