Road to Hell – avagy útépítés Fidesz-módra

Különös: hogyan épülhetett meg egy út engedély nélkül?

Egyed Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a miskolctapolcai Bencések útja nemrég kapott új aszfalt burkolatot, ami önmagában örömteli, azonban megvizsgálva a beruházást kiderül, hogy az út se műszaki tervvel, se építési engedéllyel nem rendelkezik, ráadásul bennfentesek szerint Kiss János miskolci alpolgármester tudtával és beleegyezésével készült el.

A politikus ennek kapcsán több kérdést is feltett: milyen forrásból finanszírozták egy olyan útnak a megépítését, ami nem felel meg az előírásoknak? Ki volt az a kivitelező, aki minden szabályt áthágva megépítette az utat, és ki volt valójában a megrendelő? Szerepet játszik-e az ügyben, hogy a Bencések útja lakója a Hell Kft. tulajdonosa? Ki fogja vállalni a felelősséget az újabb törvénytelenségért?

Az ellenzéki képviselő felszólította Kiss Jánost, a közvélemény megnyugtatása érdekében haladéktalanul adjon választ a feltett kérdésekre, mindenekelőtt arra: hogyan történhet meg az, hogy engedély nélkül közterületen építkezések történnek, mikor készül a miskolci városvezetés visszatérni a törvényesség útjára?