Rogán Antal London az egyik legdrágább londoni luxushotelben pihente ki a békemenet fáradalmait

Rogán Antal London az egyik legdrágább londoni luxushotelben pihente ki a békemenet fáradalmait

A Fidesz-kormány propagandaminisztere közvetlenül a Békemenet után Londonba repült egy magángéppel, a város egyik legdrágább luxusszállodájában szállt meg, és a Wembley Stadionban nézte a BL-döntőt.

Nagy a teher manapság a fideszes propagandagépezet irányítóján: nem csak a választókat kell félrevezetnie hazugságokkal, összeesküvéselméletekkel és félelemben tartania háborús uszítással, de Magyar Pétert is folyamatosan támadnia kell. Nem csoda tehát, hogy Rogán Antal egy kis szusszanásra vágyott a békemenet után, mielőtt beleveti magát a 2024-es választások előtti végsőr harcba.

NER-módra pihent a propagandaminiszter: magángéppel Londonba utazott, luxusszállodában szállt meg, élőben nézte a BL-döntőt.

A Mandarin Oriental Hyde Park Hotel London egyik legpatinásabb és legdrágább szállodája – írta meg a 444 az esetről beszámoló cikkében.

A hotel több mint 100 éve működik, a jobb szobái pedig a város híres parkjára néznek. 2000 óta az a luxusszálloda-lánc üzemelteti, amely nemsokára átveszi a Gellért Szállót is. A londoni hotel elnöki lakosztályai 8000 fontba, azaz nagyjából 3,5 millió forintba kerülnek egy éjszakára. Itt töltötte a szombat éjszakát Rogán Antal és a családja.

Rogán és felesége 3,5 millió forintért töltött egy éjszakát az elnöki lakosztályban.

Orbán Viktor háborús beszédének délután négy órakor lett vége a Margitszigeten, úgyhogy a propagandaminiszter csak egy magángéppel érhetett időben Londonba, hogy még lássa a kilenckor kezdődő BL-döntőt.

A miniszterrel a luxushotel bejáratánál futott össze a 444 újságírója, aki megkérdezte tőle, hogy valóban kihúzatott-e bizonyos részleteket a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból, ahogy arról Varga Judit fideszes igazságügyi miniszter beszélt a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen.

Először csak ennyit válaszolt:

Most éppen Londonban vagyunk, és egy meccsről jöttem a gyerekekkel. A békemeneten még szívesen a rendelkezésére álltam volna, de itt nem.

Ugye ismerős? „Ember, most jövök a templomból?” A kérdés csak az, hogy melyik tanulta melyiktől. Később még annyit válaszolt arra, hogy húzatott-e ki anyagokat a nyomozati oratokból, hogy „hülyeségeket ne kérdezzen”.

Később a Hyde Parkban megint elkapták a propagandaminisztert, de Rogán fel volt háborodva, hogy sértik a magánszféráját. A 444 riporterének azt ígérte, majd 10-én vagy 11-én, azaz a választás után ad nekik interjút.

Arra a kérdésre, hogy miből fizette a 3,5 milliós szállodai szobát, azt válaszolta, hogy a bevallott jövedelme nem kevés ("találmánya" havi 17 millió forintot hoz neki - a szerk.). Ennek jó részét a feleségére és a gyerekeire költi. „A Wembley-be szerettek volna jönni, a Wembley-ben szerettek volna egy BL-döntőt megnézni, és ezt meg is kapták tőlem” – fogalmazott.

(Címlapkép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI/Kovács Attila)