Orbán a békemeneten: A világháborúk mögött a gonosz áll, eljött az ördögűzés ideje!

Orbán a békemeneten: A világháborúk mögött a gonosz áll, eljött az ördögűzés ideje!

A fideszes miniszterelnök ismét filmbe illő mondatokkal próbált hangulatot kelteni a hívei körében. Aranyköpéseivel azoknak is vidám perceket szerzett, akik tudják, hogy ez csak politikai manipuláció.

A június 9-én tartandó összevont európai parlamenti, valamint önkormányzati választások alkalmából ez úttal a Margitszigetre csődítette össze a Fidesz híveit a kormány zsoldjában álló, álcivil CÖF-CÖKA. Magyar Péter szerint ennek oka az, hogy ennyire kevesen még sosem voltak a "béke"meneten.

Orbán Viktor fantazmagóriákkal megtűzdelt kampánybeszéddel próbálta meg minél több hívét rábírni, hogy jövő héten ismét a Fideszre szavazzon. Kigyűjtöttük a legjobb mondatokat:

Mekkora volt az arcuk! Úgy bömböltek, mint egy oroszlán – aztán kiderült, hogy papírmaséból vannak a karmaik. A baloldal egy papírtigris volt, akik üstökösnek mutatták magukat, de aztán beleálltak a földbe

– mondta Orbán a 2022-es választásról, hogy a Fidesz akkori eredményével tartsa a lelket az egyre kevésbé népszerű kormánypárt szavazóiban.

Az ellenzékről beszélve úgy fogalmazott: „Ha csak ráfújnánk az ellenfeleinkre, Brüsszelig repülnének, de nem tesszük, mert Brüsszelben van már épp elég háborúpárti politikus”. Hozzátette: „Inkább a mi jelöltjeinket küldjük. Élükön Deutsch Tamással, hogy foglalják el Brüsszelt”.

Magyarország nem eladó se Brüsszelnek, se Washingtonnak, se Soros Györgynek

– hangsúlyozta Orbán, de a kommunista Kínáról és Putyin Oroszországáról jótékonyan hallgatott.

A "békepárti" miniszterelnök háborús retorikával élve elmondta „úgy kell megnyernünk az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit és sietősen távozzanak az irodájukból”.

Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó hadserege

– hergelt tovább a békeharcos.

Orbán szerint meg kell állítani a háborúpártiak szerelvényét, meg kell húzni a vészféket, hogy aki ki akar szállni, kiszállhasson a háborúból. A metaforát bontogatva folytatta: „a nemzetek önfeladása felé robogó migrációpárti szerelvényről lekapcsoltuk a magyarok kocsiját”.

A magyar gyermekeket is kimentettük a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezei közül közül: Stop gender!

– mondta Orbán, akinek kormányából még senki sem kért bocsánatot a bicskei pedofil áldozataitól.

Hozzátette, hogy „a magyar kormány azt sem fogja hagyni, a gyermekeinket és unokáinkat” a háborúba küldjék: No war!” A fia által vezetett csádi polgárháborúba küldött magyar katonai misszióról nem beszélt.

Putyin kedvéért Oroszország legyőzhetetlenségééről is beszélt:

A háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan ész határain. Megrészegülten le akarják győzni Oroszországot, ahogy azt megpróbálták az I. és a II. világháborúban.

Azután a szokásos mantrába kezdett: „A magyar baloldal Soros György zsoldjában áll, ő pénzeli a médiájukat, az ő embereivel vannak tele a listáik”.

A világháborúk mögött a gonosz áll, eljött az ördögűzés ideje. Vagy mi győzünk, vagy ők. Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok istene

– jutott el végül a fideszes miniszterelnök népmesei fordulatokig.

„A jobboldalnak esze ágában sincs engedelmeskedni a Soros-terv brüsszeli tábornokainak” – brillírozott Orbán.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CÖF-CÖKA fideszes, álcivil szervezetek úgynevezett "békemenetén". MTI/Koszticsák Szilárd)