Tizenkét év házasság Rogán Antallal nem volt elég, hogy Rogán Cecília tudja, mikor, mit ünneplünk?

Tizenkét év házasság Rogán Antallal nem volt elég, hogy Rogán Cecília tudja, mikor, mit ünneplünk?

Az idő valahogy mindig azt bizonyítja, hogy megéri bejárni a történelem órákra, na meg figyelni is.

Március 15-én hazánk az 1848-49-es magyar szabadságharcra és forradalomra emlékezik. Ez a nap jelképpé vált: nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Sokan ilyenkor kokárdát tűzünk, s piros-fehér-zöldbe öltöztetjük szívünket, nemzetiszín lobogóval díszítjük városainkat, épületeinket, műemlékeinket.

Olybá tűnik azonban, Rogán Antal propagandaminiszter volt felesége, Rogán Cecília egy kissé elvétette a dolgot, ugyanis Instagramján 56-os gifet rakott magára a nemzeti ünnep kapcsán megosztott fotóján. A lelkesedést pedig sokszor illik értékelni, de talán e fölött egy kicsit nehezebb lehet szemet hunyni. Ennek apropóján megkérdeztük Beleznay Zsuzsannát, a Jobbik család- és nőpolitikáért felelős képviselőjét, ő hogyan vélekedik a malőrről.

Rogán Cecília kicsit félresikerült posztot osztott meg magáról a közösségi médiában. 

A poszt az félresikerült, de valójában nagyon jól tükrözi az egész kormány hozzáállását az általuk vallott értékekhez. A felszínen azt próbálják láttatni, hogy ők mennyire keresztények és mennyire nemzetiek, de van, amikor "hiba csúszik a rendszerükbe". Ez ennek a mintapéldája. Ez a kormány pont annyira álnemzeti, mint amennyire álkeresztény.

Egy közszereplőtől, akinek a véleménye hatással van egy bizonyos csoportra, mindenképpen elvárható, hogy tisztában legyen ezekkel az alapvető dolgokkal?

Úgy gondolom, hogy egy politológustól – hisz Rogán Cecília, ha jól tudom, alapszakmáját tekintve politológus – ez elvárható lenne.

Milyen üzenetet közvetít ezzel Rogán Antal volt felesége a követőinek?

Alapvetően a nemzeti életérzést szeretné átadni a követőinek kicsit lazább, divatosabb formában, amivel semmi probléma nincs. Itt tényleg az a fő gond, hogy ez alapján a kép alapján az derül ki, hogy az a hölgy, aki 12 évig volt Rogán Antal felesége, aki a magát nemzetinek valló kormánynak a vezetésében jelentős szerepet tölt be, nincs tisztában azzal, hogy a tegnapi napon az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk és nem az 1956-os eseményekre.

Mit feltételez Rogán Cecíliáról az, ha nincs tisztában egy magyar nemzeti ünneppel?

Hogy nem csak Magyarország jelenével nincs tisztában, hanem a múltjával sem.

Egy ilyen baklövést hogyan lehetne helyrehozni?

Azt nem mondhatom, hogy tanulja újra a történelmünket, de azt mondhatom, hogy még a valós jelenünkkel ismerkedjen meg!

 

Portálunk megpróbálta elérni Rogán Cecíliát is, hogy reflektáljon hétfői, az Instagramon közzétett fotójával kapcsolatban, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz tőle. A fotó egyébként már gif nélkül látható #március15🇭🇺 aláírással.