Rogán polgármestersége alatt tűnt el a bizalmasához került lakás vételi szerződése

Nem tudni, mennyiért került Kertész Balázshoz a 150 millióra taksált ingatlan.

A lap összefoglalójából kiderül, hogy az iratoknak a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője 2006-2014 közötti V. kerületi regnálása során veszett nyoma.

Erre azt követően derült fény, hogy sikertelen közérdekű adatigényléssel fordultak a kerületi önkormányzathoz, majd a HírTV csütörtöki riportja mégis leszűkítette az eltűnés időintervallumát.

Egy nemrégiben tartott testületi ülésen ugyanis Sélley Zoltán jegyző így válaszolt a szerződés hollétét firtató kérdésre:

"Én amikor ezt átvettem  (a jegyzői hivatalt - a szerk.), a nyilvántartásban már nem volt. Én 2013 óta vagyok jegyző, ez egy 2011-es adásvétel, már az átadásiban sem találtuk meg. Nem tudom, hogy hol van."

Ebből világosan behatárolható, hogy a dokumentum a kétes ügyleteiről elhíresült, jelenleg korrupcióval vádolt Rónaszéki László jegyzősége, és Rogán polgármestersége alatt vált kámforrá.

A hetilap szerint azonban lenne mód az iratok előkerítésére: az önkormányzat ugyanis az adásvételben részt vevő ügyfélként elkérhetné a földhivataltól az oda benyújtott dokumentumot, így máris pótolható lenne a szerződés.

Azonban nem túl valószínű, hogy az V. kerület kezét-lábát törve igyekszik majd áthidalni a problémát, tekintettel arra, hogy egyelőre a szakértők által a nagyjából 150 milliót érő lakással kapcsolatban hozzájuk intézett kérdésekre sem hajlandóak válaszolni.

A további részletekért kattintson IDE.

Lelepleződött Rogán Antal sötét oldala és üzleti köre

Ma biztosan nem lesz jó napja Rogán Antalnak, az Index ugyanis hosszú hónapokig nyomozott sötét dolgai után. Ahogy egyre jobban ásták bele magukat az ügyekbe, úgy pottyantak ki az újabb és újabb csontvázak a szekrényből. Úgy tűnik, hogy egy régi bizalmasa, a múlt héten táskás emberének nevezett Kertész Balázs kezében futnak össze a szálak.