Röhejes lett az új Fradi-sas

Bemutatták a klub új, modern, európai, esztétikus kabalaállatát.

Vénaszkenner miatt tiltakozó szurkolói csoportok, az új stadion ellenére a tavalyinál is alacsonyabb átlagnézőszám, fél év alatt tönkremenő több-százmilliós gyepszőnyeg - oda se neki, a Kubatov Gábor vezette FTC megtalálta a legfontosabb problémát: állítólagos szurkolói igényekre hivatkozva kirúgta a csapat kabaláját, az eddigi Fradi-sast, aki hosszú évek óta saját költségén volt ott a csapat mellett.

A sast megformáló szurkoló a keddi Magyar Kupa találkozón már a bojkottáló ultrák társaságában, a csákvári "stadionon" kívülről buzdította a csapatot.

A klubvezetés szeretett volna ugyanis egy modernebb, barátságosabb, európaibb kabalát, ami az Újpest elleni derbin debütál majd.

Az FTC hivatalos honlapja ma be is mutatta, hogy néz ki az új sas:


fotók: fradi.hu.

Az új kabala debütálása a klub sajtóeseményének hivatalos programjába is bekerült, eképpen:

  • 13.46 – 13.47 Füst, fény, hang indul
  • 13.48 – 13.50 Sas kézen fogva a gyerekeket (2 jobb, 1 bal) kijön, lejön kordon mögé
  • 13.51 – 14.00 Sas produkálja magát (gyerekek mindvégig a közelében) - pacsizik a játékosokkal, Dollal és OPállal - kezet ráz néhány újságíróval, pózol, integet, - párat rugdos Gerával - párat rúg Dibusznak, aki kivédi a lövést
  • 14.01 – 14.30 - Vissza a hagyományos sajtócsütörtök programhoz, egyéni interjúkészítések (háttérben a sas továbbra is pózol, kispadra ül, gyerekekkel labdázik, sajtóval barátkozik – nem beszél, nem veszi le a maszkot)

A történteket az eredeti sast megformáló illető így kommentálta:

"Azért az vicces h az új sasnak már most olyanokat meg engednek amit nekem a régi sassal meg tiltottak. Engem soha nem engedtek játékosok közelébe mindig el kellett bujnom nehogy lássanak. ..a pálya szélén nem lehettem nemhogy le ülhettem volna a kispadra.
Szégyen. ...a tradicióinkbol színházat és bohózatot csinálnak.
De nem baj. ..a Tábor úgy is kint van az igazi Zöld sas úgy is kint lesz. ..a benti bohózat pedig legyen az agymosottak baja.
De mi örökké kitartunk.
Üdv mindenkinek:a Zöld sas"