Lázár János szerint a romák olyanok, mint a bevándorlók

És akkor a Jobbik a rasszista?

Mindenesetre Lázár János a gyűlöletkampányában eljutott odáig, hogy már magyar állampolgárokból is tud migránst fabrikálni. Innen már csak egy lépés, hogy az, aki nem NER-kompatibilis, az is egy rohadt migráns.

Mondjuk ennek egyik előszele az a megállapítás, hogy a Soros-pénzből tanult Orbán Viktor és Szijjártó Péter nemzeti, mert NER, ezzel szemben minden más párt kormányfő-jelöltje, akik még csak nem is álltak kapcsolatban a Soros-programmal, Soros-ügynök, mert nem NER.

Nyilván, a mondandó gusztustalanságán túl, szép beismerés, hogy az Orbán-kormány egyáltalán nem ért el semmilyen eredményt félzárkóztatásban, hiába is mentik meg folyamatosan Farkas Flóriánt a börtöntől.

Lázár János mártélyi utcafórumán szerda este beszélt mindezekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint bécsi videójának tanulsága, hogy minden a bevándorlóké lett azokban a városrészekben, ahol korábban néhány tucat bevándorló család élt.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre”

– jelentette ki a miniszter.

A kijelentés azért is meglepő, mert Lázár János 2008 és 2012 között élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak - teszi hozzá a HírTV tudósítása.