Románia behódolt! Magyar nemzeti színeket emeltek a magasba

S mi lesz akkor, ha pályára is lépünk?!

Franciaország-Románia mérkőzéssel vette kezdetét a 2016-os európai seregszemle, amelyen a házigazda, a végső győzelemre is esélyes gallok 2-1 arányban felül kerekedtek keleti szomszédunkon.

A zöld szektor - fotó: Illyés Tibor/MTI

A meccsről

A csoport, 1. forduló:

 

Franciaország-Románia 2-1 (0-0) Saint-Denis, Stade de France, 75 113 néző, v.: Kassai Viktor

Gólszerzők: Giroud (57.), Payet (89.), illetve Stancu (65.)

Sárga lap: Giroud (69.), illetve Chiriches (32.), Rat (45.), Popa (78.)

 

Franciaország: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba (Martial, 77.), Kanté, Matuidi - Griezmann (Coman, 66.), Giroud, Payet (Sissoko, 92.)

Románia: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Stanciu (Chipciu, 72.), Hoban, Pintilii - Popa (Torje, 82.), Andone (Alibec, 61.), Stancu

 

Románok munka közben - fotó: Facebook

A meccset megelőzte a hagyományos megnyitó ünnepség, a zenés-táncos mulatság mellé a közönség segítségét is kérték egy nagyszerű koreográfiához a szervezők. A szurkolók a különböző szektorokban rakták ki a részt vevő nemzetek nemzeti lobogóit. S hogy-hogy nem, de a románoknak jutott a magyar zászló felmutatása.

Tetovált lány - de persze ezt a román szurkolók nem láthatták, mert a magyar zászlóval voltak elfoglalva (A nyitó ünnepségről szintén Illyés Tibor készítette ezt a képet)

"Ezt is megéltük: egy román-francia területi vitát egy magyar dönt el"

Nagyot ment egyébként a mérkőzést közvetítő Hajdú B. István is, a Jobbegyenes blog két gyöngyszemet is összegyűjtött a tegnap estéről.

Francia meló

A krónikához tartozik, hogy a Szerencsejáték Zrt. online fogadási oldala, a Tippmixpro.hu a francia-román meccs második félidejében leállt, így aki Stancu egyenlítő tizenegyese után meg akarta fogadni a francia győzelmet, nem tehetett mást csak végeláthatatlanul nyomkodta az F5-ös billentyűt a klaviatúrán. De mindhiába.

Ez ügyben természetesen érdeklődtünk a Szerencsejáték Zrt-nél.

[[nid:186443]]