Róna Péter: Orbán békéje Putyin békéje, amely Hitler hazug békejobbját idézi

Róna Péter: Orbán békéje Putyin békéje, amely Hitler hazug békejobbját idézi

Orbán hiába mondja el 33 perc alatt 47-szer a háború szót, azonkívül, hogy a nyilvánvaló szándéka, hogy megint háborús pszichózissal nyerje meg a választást mint a béke követe, valójában az újabb világháború kitörését szolgálja - véli a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője.

Orbán azt akarja – a hétvégén is azt akarta – elhitetni a magyarokkal, hogy az európai országok Ukrajna melletti és oroszok elleni kiállása Európa, és így Magyarország, világháborúba sodródását jelenti - írja friss közleményében Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője.

A közgazdászprofesszor kiemelte:

Az egész fideszes propagandagépezet minden hullámhosszon folyamatosan azt szajkózza, békét csak a Putyin által követelt tűzszünet megadása, vagyis Moszkva érdekeinek kiszolgálása eredményezhet. Az Orbán által hangoztatott béke tehát Putyin békéje, Putyin békéje viszont Hitler hazug békejobbját idézi.

Azokat az időket, amikor a nyugati világ és elsősorban a megtévesztett angol politikusok a béke reményében és abban a hiszemben, hogy Hitler le fog állni az Anschluss és a Szudéta-vidék megszállása után, elfogadták Hitler feltételeit, de ezzel valójában a világháború kirobbantásának lehetőségét adták meg Hitlernek - tette hozzá.

A konzervatív párt által indított EP-listavezető úgy látja,

Orbán hazug békepártisága éppen az 1938. szeptember 29-én megkötött müncheni egyezményt idézi, amikor a Hitler által átvert és megvezetett nyugati államok, így az Egyesült Királyság, Franciaország és az Olasz Királyság, odadobta Csehszlovákia egy részét a náciknak. Nincs új a nap alatt, Hitler szerepében Putyin, Csehszlovákia szerepében Ukrajna van, a magyar kormányfő pedig az Európát fenyegető háborús agresszor szárnysegédje.

De jól tudjuk, hogy mi történt a müncheni egyezmény után: Hitler étvágya semmit sem csökkent és 1939. szeptember 1-jén a német csapatok megtámadták Lengyelországot, és kirobbantották a második világháborút - fejtette ki.

Róna Péter szerint

Orbán hiába mondja el 33 perc alatt 47-szer a háború szót, azonkívül, hogy a nyilvánvaló szándéka, hogy megint háborús pszichózissal nyerje meg a választást mint a béke követe, valójában az újabb világháború kitörését szolgálja.

Emlékezzünk, amikor Orbán propagandistája azt hangoztatta Ukrajna orosz lerohanása előtt, hogy „Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja”. Orbán „békéje” is éppen ilyen hazug és felelőtlen lózung - fogalmaz a közleményben.

Most, amikor az angolok, a franciák, az olaszok, a németek és minden más európai nemzet az oroszok megállítását sürgeti, egyedül Orbán és az általa képviselt Magyarország kerül a szégyenpadra, a háborúpárti Putyin mellé. Orbán hívei meg felülnek annak a hamis propagandaszövegnek, hogy a Nyugat mindig elárult bennünket a történelmünk során. Elnézést a kérdésért, de most éppen ki árulja el az európai érdekeket orosz érdekek mentén?

- teszi fel a kérdést a Jobbik-Konzervatívok által támogatott közgazdászprofesszor.

Mint kifejtette: A nyugati államok már a második világháború idején megtanulták a leckét és szembeszálltak Hitlerrel, le is győzték, miközben a magyar kormány végsőkig kitartott mellette. És ki is fizette meg az akkori hibás, pontosabban bűnös és nemzetvesztő kormányzati döntéseknek az árát? Elmondom: a hősi halált halt, eltűnt, megrokkant, illetve hadifogságba esett több százezer magyar katona és családtagjaik, akiket senki sem kárpótolt a békét hirdető, de valójában hazánkat és hazánk fiait végzetes háborúba sodró kollaboráns magyar kormány gyalázatos döntései miatt - olvasható a közleményben.

A fideszes propagandán kívül a valóságban így válik Orbán propagandája a háború propagandájává! Orbán valójában Putyin szócsöve, Putyin pedig maga a háború

- zárja sorait Róna Péter.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)