Róna Péter: Orbán ostoba és korrupt rombolása helyett a gyümölcsöző kapcsolatok építése az érdekünk

Róna Péter: Orbán ostoba és korrupt rombolása helyett a gyümölcsöző kapcsolatok építése az érdekünk

Itt az ideje visszaállítani a magyar jobboldaliság becsületét, amit a miniszterelnök eljátszott a Jobbik EP-listavezetője szerint.

Európa politikai civilizációja három nagy hagyományból és tömörülésből áll össze: a szociáldemokráciából, a liberalizmusból és a kereszténydemokrata konzervatívból – kezdte a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője szerdai Facebook-bejegyzését. Róna Péter a közös baloldali EP-lista hírére reagálva hozzátette: „üdvözlöm a DK, az MSZP és a Párbeszéd összefogását, aminek segítségével a magyar baloldal elfoglalja természetes helyét ebben a felosztásban”.

A közgazdászprofesszor szerint a Momentum a liberális hagyományokhoz kapcsolódik, és ez is rendben van.

„Sajnos Orbán Viktor – Putyin kérésére – szétverte a magyar konzervatív jobboldal kapcsolatát a kereszténydemokráciával. Kiesett annak szervezetéből, az Európai Néppártból, elvesztve a magyar konzervativizmus helyét ebben a három közül legnagyobb tömörülésben”

– hangsúlyozta Róna, úgy folytatva:

Ide tart a Jobbik és én is, egyszerűen azért, mert hazánk elemi érdeke a gyümölcsöző kapcsolatok építése mindhárom irányzattal Orbán ostoba és korrupt rombolása helyett

– vázolta fel a Jobbik EP-listavezetője.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)