Ronaldo elárulta, két-három év múlva vonulna vissza legkorábban

Ronaldo elárulta, két-három év múlva vonulna vissza legkorábban

Az al-Nasszrből távozna majd az ötszörös aranylabdás portugál focista, aki egyelőre nem tudja elképzelni, hogy edzősködjön.

Cristiano Ronaldo a tervei szerint jelenlegi klubjából, a szaúdi futballélvonalban szereplő al-Nasszr együtteséből fog visszavonulni, mostani elképzelései alapján két-három év múlva.

"Nem tudom, hogy hamarosan, két-három éven belül visszavonulok-e, de valószínűleg itt, az al-Nasszrben teszem majd"

- fogalmazott a 39 esztendős, ötszörös aranylabdás portugál támadó, aki tavaly év eleje óta játszik az egyesületben. Hozzáfűzte, boldog a klubnál és jól érzi magát az országban, itt is akarja folytatni.

Ronaldo a portugál válogatottban 212 mérkőzésen szerepelt és 130 gólt szerzett, mindkét mutatóban világrekorder a nemzeti csapatokat tekintve.

A nyári, németországi Európa-bajnokságon mind az öt meccsen pályára lépett a negyeddöntőig jutott luzitánoknál. A válogatottban is szeretne tovább szerepelni, reményei szerint a szeptemberi, horvátok és lengyelek elleni Nemezetek Ligája-mérkőzéseken is szerephez jut majd.

"Senkinek nem fogok előre szólni, amikor lemondom majd a válogatottságot. Ez részemről egy spontán, ugyanakkor egy nagyon jól átgondolt döntés is lesz. Most viszont készen akarok állni, hogy a nemzeti csapat segítségére legyek a soron következő találkozókon"

- szögezte le a korábban a többi között a Real Madridot, a Juventust és a Manchester Unitedet is erősítő támadó.

Ronaldo az MTI beszámolója szerint kitért arra is, pillanatnyilag nem gondolkodik azon, hogy edző lenne bármely csapatnál.

"Ez nem futott át az agyamon, sosem gondolkodtam erről. Nem így látom a jövőmet, úgy látom magam, hogy más, labdarúgáson kívüli dolgokkal fogok foglalkozni. Ugyanakkor csak Isten tudja, mit tartogat a jövő"

- fogalmazott Cristiano Ronaldo.

(Címlapkép: A portugál Cristiano Ronaldo a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Portugália - Franciaország mérkőzésen a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. július 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd)