Facebookos összeszólalkozás kellett ahhoz, hogy Vámospércs polgármestere közzétegye a testületi anyagokat

Facebookos összeszólalkozás kellett ahhoz, hogy Vámospércs polgármestere közzétegye a testületi anyagokat

Facebookon alakult ki egy kisebb csörte Salamon Gergő, Hajdú-Bihar megye 3-as számú körzetének jobbikos jelöltje és Vámospércs polgármestere között, miután az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy az elmúlt öt évben nem sikerült felölteni a testületi anyagokat a város honlapjára - írja a debreceninap.hu.

Salamon bejegyzésében azt írta, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságához fordult az ügyben, mivel

Vámospércs polgármestere nem válaszolt levelemre. Természetesen ettől én még nyugodtan alszom. Az viszont nagyon aggasztó, hogy a törvényi előírásokat még mindig nem tartja be a város vezetője! Értem én, hogy a keresztapa kiadta parancsba, hogy semmibe kell engem venni és úgy tenni mintha nem is léteznék, de itt nem Tasó László, nem Ön kedves polgármester asszony és nem is Én vagyok a lényeg hanem a vámospércsi lakosok. Ezért ma jeleztem a NAIH.nak, hogy Vámospércs önkormányzata 2015-óta nem tölti fel a város honlapjára a testületi anyagokat!

 Ménes Andrea ezt követően dühös kommentben reagált a jobbikos jelölt állításaira, mondván

nem helyi választópolgár, vagy törvényben felhatalmazott szerv, – s egy előválasztásnak nevezett “izén” , ahol 70000 szavazópolgárból, figyelemre méltó kb. 3000 szavazatot kapott – tiszteletet és figyelmet adjon, s az irományaira válaszoljon?
Hol jön ő ahhoz, hogy tolvajozzon, meg több évtizedes közéleti munkákon gázoljon át?

A személyeskedésbe átforduló adok-kapok végére Salamon nyújtott békülő kezet, így a ki mit tett le az asztalra és a demokrácia értelmezésének megvitatását, illetve a személyes stílus kritizálását követően Salamon célt ért, ugyanis fellátogatva a város honlapjára, a közösségi felületen jelzett panaszt követően felkerültek megtekintésre a közgyűlés jegyzőkönyvei