Elismerte a kormány: arra sincs pénz, hogy felfűtsék a rendőrőrsöket, ideiglenesen bezárják azokat

Elismerte a kormány: arra sincs pénz, hogy felfűtsék a rendőrőrsöket, ideiglenesen bezárják azokat

Vannak mérföldkövek a kormányzati cinizmusban, és valószínűleg megint eljutottunk egy ilyen útjelzőhöz. 

Ahogy az ismert, Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy sajtótájékoztatón figyelmeztetett arra, hogy Tolna, valamint Baranya megyében több rendőrőrsöt is bezártak. Mint mondta sem a biztonsági, sem a közbiztonsági helyzet nem indokol ilyen lépést, a kormányzati kommunikáció szerint pedig nincsen Magyarországon rendőrhiány.

Az ellenzéki képviselő írábeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy kiderüljön, pontosan mennyi rendőrőrs érintett, és mi a bezárások pontos oka, illetve milyen hatással lehet ez a döntés a közbiztonságra. 

A kérdésre azonban Rétvári Bence államtitkár válaszolt. 

Azt írta, hogy az elmúlt években nem szűnt meg egyetlen rendőrőrs sem, legalábbis ilyen tartalmú jelentés nem érkezett az Országos Rendőr-főkapitánysághoz. Sőt, 2010 és 2022 között 242-ről 259-re növekedett azok száma. 

"A fűtési szezon megkezdését követően egyes rendőrőrsök épülete használatának ideiglenes korlátozására került sor. A részleges korlátozás nem befolyásolja a szolgálati feladatok megfelelő színvonalú ellátását, a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság folyamatos fenntartását"

- írta.

Azaz, nem bezárnak a rendőrőrsök, csak az épületek használatát korlátozzák ideiglenesen - mint a postahelyek esetében.

Nyilván, az államtitkár azt nem árulta el, hogy hány helyen korlátozzák a rendőrőrsök használatát.