Jobbik: A kormány ne rendőrőrsök bezárásával spóroljon!

Jobbik: A kormány ne rendőrőrsök bezárásával spóroljon!

Sas Zoltán szerint az ilyen bezárások egyszerre rombolják a közbiztonságot és a térségben élők biztonságérzetét a mindennapokban, ezért kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz.

Az elmúlt napokban szó szerint bejártam Tolnát és Baranyát, mert olyan híreket kaptam, hogy a térségben több rendőrőrsöt is bezártak; sajnos a hír igaz

- számolt be tapasztalatairól pénteki sajtótájékoztatóján Sas Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője. 

Az ellenzéki politikus kifejtette, sem a biztonsági, sem a közbiztonsági helyzet nem indokol ilyen lépést, a kormányzati kommunikáció szerint pedig nincsen Magyarországon rendőrhiány. Lehetségesnek tartja, hogy a kabinet nem akarja állni ezen őrsök fenntartásának költségeit. 

A magyar kormány ne a magyar emberek biztonságán spóroljon!

- emelte ki a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Sas Zoltán szerint az ilyen bezárások egyszerre rombolják a közbiztonságot és a térségben élők biztonságérzetét a mindennapokban. Különösen aggasztónak nevezte, ha a határövezetben zárnak be őrsöket, miközben rekordokat döntögetett idén az illegális migráció bővülése, nem beszélve az embercsempészet okozta problémákról. A határmenti rendőrőrsök megszüntetése pedig alapjaiban gyengíti meg a biztonsági rendszert Magyarországon - mutatott rá.

A Jobbik parlamenti képviselője emellett elmondta, írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, erre pedig mielőbb érdemi, szakmai választ vár.

Schwarcz-Kiefer Patrik Baranya megyei képviselő azt mondta, Beremenden, Villányon és Harkányban zárt be rendőrőrs. Mindhárom település a horvát-magyar határ közelében fekszik - fűzte hozzá.

A baranyai jobbikos politikus, egyben az Európai Unió Régiók Bizottságának jobbikos tagja arról beszélt: a jelenlegi "válságos helyzetben" nagy veszélyt jelent, ha rendőrőrsöket zárnak be.

Jogos a félelmünk, hogy a magyar vidék ismételten a megélhetési bűnözés melegágyává válhat - fogalmazott, hozzátéve, elfogadhatatlan a számukra, hogy sok, fideszes önkormányzat a közvilágítás lekapcsolásával, kijárási tilalom bevezetésével kezelné a rezsiválságot.

Nem hagyhatjuk, hogy a magyar emberek a biztonságukkal fizessék meg az elhibázott politika árát!

- zárta szavait Schwarcz-Kiefer Patrik.