A belvárosi Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság alakuljon a Völner-Schadl-ügyben

A belvárosi Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság alakuljon a Völner-Schadl-ügyben

Az V. kerületi képviselőtestület fideszes többsége leszavazta azt az ellenzéki előterjesztést, amely vizsgálóbizottságot állított volna fel a Völner–Schadl-ügy kerületi szálainak kivizsgálására - ez a csütörtöki testületi ülésen derült ki, amelyet Csárdi Antal, a választókerület ellenzéki országgyűlési képviselője a közösségi oldalán élőben közvetített.

Néhány év alatt kész ingatlanbirodalmat épített a Völner-ügy kulcsfigurája

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, többek között a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, de volt üdülője Siófokon is. Az ingatlanok egy része ráadásul önkormányzatoktól került hozzá - értesült az rtl.hu. Letartóztatása után azonban a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették a hatóságok.

Szentgyörgyvölgyi Péter, a kerület fideszes polgármestere Csárdi azon felvetésére, miszerint vizsgálóbizottságot kellene felállítani Schadl György kerületi ingatlanvásárlásai kapcsán, úgy válaszolt, hogy véleménye szerint ez csak egy figyelemelterelő akció arról, hogy „Karácsony Gergely el akarta adni a Városházát”.

A polgármester szerint Schadl ingatlanszerzéseivel semmi gond nem volt, a jogszabályoknak megfelelően történtek meg ezek az adásvételek. Ezt követően a testület szavazott a kérdésről, ahol 9:4 arányban a fideszes többség leszavazta a vizsgálóbizottság felállítását.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester is kezdeményezte az ügyben egy fővárosi vizsgálóbizottság felállítását, amely azt vizsgálná, hogy szabályosan adták-e el a fővárosi ingatlanokat az V. és a VII. kerületben.